M. Ninović
Sastanak u prazničnoj atmosferi

Srpski socijalni servis i saradnja iz melburnškog predgrađa Sent Albans organizovao je prošle sedmice u Brimbenk Parku piknik za svoje članove, penzionere, klijente i volontere.

Kancelarija ove organizacije obezbedila je bogat ručak za prisutne, koji su se okupili da obeleže Dan Australije, uz druženje i dobro raspoloženje. U prijatnoj prazničnoj atmosferi i u izobilju raznovrsne hrane i hladnog osveženja po zaista simboličnoj ceni, stotinak prisutnih imali su u čemu da uživaju i da narednih dana prepričavaju događaj.

Srpski socijalni servis je ovim prvim okupljanjem u Novoj godini svojim članovima, klijentima i volonterima poželeo uspešniju godinu od svih prethodnih, pogotovo bolju od ove koju smo ispratili i za koju maltene svi kažu – “ne ponovila se”. Svi su takođe izrazili nadu da će ova godina u koju smo već duboko zagazili biti znatno uspešnija i berićetnija.

Vredni volonteri i zaposleni u Socijalnom servisu zajednički su se pobrinuli da ovo okupljanje, iako još uvek u uslovima epidemioloških restrikcija, protekne prema planu. Čak i za one koji nisu bili u mogućnosti da se snađu za transport do mesta održavanja piknika, kancelarija Servisa je obezbedila prevoz.

U protokolu uvodnog dela vijorile su se državne zastave Australije i Srbije, intonirane su državne himne obe države, a minutom ćutanja odata je počast preminulim članovima srpske zajednice.

Asistent koordinatora Srpskog socijalnog servisa i saradnje Marina Jovović iz opravdanih razloga nije mogla da se pojavi na početku piknika, pa je njenu poruku pročitao koordinator Milan Pualić.

“Kao što smo uspešno ušli u Novu godinu, i u zdravlju i veselju proslavili završetak prošle, tako želimo i da nastavimo 2021. Najpre, hvala vam na ovako velikom odazivu. Već 20 godina pružate podršku i poverenje našoj organizaciji, time što ste naši članovi. Pokazali ste koliko verujete u nas i da želite da s uspehom nastavimo da vas podržavamo i organizujemo još brojnija i raznovrsnija druženja. Nećemo vas razočarati,” poručila je Marina Jovović u pismu članovima i volonterima.

Od rukovodstva Servisa saznali smo da već tokom ovog meseca planiraju da održe informativne prezentacije na temu digitalnog obrazovanja članova, pre svega kroz upoznavanje sa osnovnim korišćenjem funkcija mobilnog telefona.

Prve planirane aktivnosti Srpskog socijalnog servisa i saradnje za ovu godinu održaće se najpre 9. februara u Dandenong Palm Plazi, a zatim 11. februara u Sent Albans Erington komjuniti centru. Takođe, planira se i organizovanje kulturnih okupljanja i promocije srpske tradicije i nadaleko poznate srpske kuhinje.

– Uzdamo se u potpuno ukidanje restrikcija, jer već dugi niz uzastopnih dana nema novih slučajeva virusa u Viktoriji. Hvala vam svima što poštujete državne mere i što neizmerno verujete našem osoblju i volonterima koji su vas obilazili i pružali potrebnu pomoć tokom pandemije. Nećemo tu stati. Ubrzo planiramo proširenje i podmlađivanje našeg vrednog tima. Kako su već dva studenta uspešno završila polugodišnje stažiranje u našoj organizaciji, tako planiramo i prihvatanje drugih kultura u naš tim – istakla je Marina Jovović.

Prisutni uplaćuju članarinu

Ponovo restrikcije u Viktoriji

Viktorija je ponovo uvela restriktivne mere, počev od srede 3. februara, pošto je korona potvrđena kod jednog radnika (26) u hotelskom karantinu.

Privatna okupljanja ograničena su na 15 osoba, a maske su obavezne u zatvorenom prostoru. Plan da se 75% zaposlenih vrati na posao u ponedeljak je obustavljen, saopštili su nadležni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here