Podmladak čuva tradiciju

0

Poručivali su verujućem narodu da je reč o najradosnijem prazniku i pozvali sve da žive u slozi, razumevanju i međusobnom poštovanju sa švajcarskim domaćinima i drugim narodima koji žive u ovoj zemlji.

Jednogodišnji Mile sa majkom Milenom

 

Sve je obradovala slika viđena u svakom od hramova: na bogosluženjima je bilo više omladine i dece nego ikada ranije, pa je to stvaralo posebnu atmosferu i ojačalo opšte uverenje da pravoslavlje, kao pradedovska vera, sve više ulazi u srca i onih koji su rođeni i odrastaju u tuđini.
 

Sveštenici: Bogoljub Popović, Stanko Marović, Milutin Nikolić, Branislav Petković, Dragan Stanojević, Đorđija Perić i dr Miroslav Simijonović čitali su prisutnima sveopštu Božićnu poslanicu svih vladika SPC, ali i lokalnu, koju je uputio vladika Konstantin.

 

Dečiji hor u Lucernu

 

U našoj crkvi u Oltenu najviše pažnje su, s razlogom, privlačili Biljana i Branko Veljančić. Ovaj mladi bračni par stigao je iz Cofingena u hram Sv. Marka sa četvoro dece. Ranka, Sofija, Nikolina i Marko plenili su poglede i osmehe vernika, uz izraze podrške ovako brojnom potomstvu iskazane rečenicom "Bože, kako je lepo imati četvoro dece, a roditelji tako mladi!"
 

Bazelska i bernska crkva crkva primile su više od 1.800 vernika. Stefan Zorić doveo je prvi put svoje ćerke Kraju i Milicu u novi hram u Belpu.
 

U Buhrainu, kraj Lucerna, crkva Sv. Jozef primila je 700 vernika, dok je naše hramove u Altdorfu i Baru ispunilo više od 1.300 ljudi. Ova parohija, koju vodi protonamesnik Dragan Stanojević iz Lucerna, obradovala je svoje vernike idejom za gradnju novog pravoslavnog hrama, a prvo donatorsko veče je zakazano za 30. januar u Buhrainu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here