Počinje obuka vojnika u civilnoj službi

0

 Polaganje zakletve odlazi u prošlost
 

Na osnovu naređenja Uprave za vanredne situacije pri Ministarstvu odbrane Srbije, Odeljenje za vanredne situacije Novog Sada organizovaće obuku za osam grupa osoba u civilnoj službi, od kojih će njih pet biti raspoređeno u tom, a po jedna u ostala tri grada.

Kako je saopštilo to odeljenje, posle prijema nove generacije vojnika u civilnoj službi, u utorak će biti formirano pet novosadskih nastavnih grupa od po 150 članova, koji će biti obučeni u toku 84 nastavna časa, prema planovima Ministarastva iz 2008. godine.

Uz Odeljenje za vanredne situacije, delovi obuke koji se odnose na prvu medicinsku pomoć, kao i teme iz međunarodnog humanitarnog prava biće realizovani u Gradskoj organizaciji Crvenog krsta.

Vatrogasni savez grada, u saradnji sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom "Petrovaradin", izvešće obuku za zaštitu od požara i spašavanje iz ruševina.

Paralelno će biti obavljena i obuka grupa vojnika na civilnom služenju u opštinskim organizacijama Crvenog krsta i vatrogasnim savezima u Bačkoj Palanci, Bečeju i Vrbasu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here