Počelo 2006. u Mecu

0

Novak Đoković je odavno poznat kao veliki ljubitelj fudbala. Teniska karijera u Srbiji mu je vezana za Partizan, ali Novak nikad nije krio da je žestok navijač Crvene zvezde. Verovatno najviše pamti dan kada je u akciji Bitka za bebe obukao crveno-beli dres i zaigrao na "Marakani", a dobio dres i od košarkaša crveno-belih, iz ruku tadašnjeg kapitena Igora Rakočevića. Od ostalih klubova na svetu najdraži mu je Milan.
Zvanično, drugi reket sveta je počeo da skuplja dresove u godini kad je osvojio prva dva ATP turnira u karijeri. Te 2006. u Mecu je dobio prvi dres nacionalnog tima te zemlje, iz ruku četiri njegove obožavateljke.
U Argentini je svoju kolekciju obogatio velikanima iz Buenos Ajresa. Prvo je obavio "transfer" prilikom posete jednoj školi u tom gradu, pošto je dobio dres Boke Juniors iz ruku gradonačelnika Maurisija Makrija, a potom je zatražio i obeležje San Lorenca. To je oduševilo predsednika Matijasa Lamensa, koji je u poslao člansku kartu tog kluba i zahvalio mu se na podršci. Potom se obreo na čuvenoj "bombonjeri", domu Boke Juniors, u čijem je dresu šutirao penale, zajedno sa Rafaelom Nadalom.

Pokloni od Maradone i Brazilaca

Novaku je fudbalski dres Argentine poklonio legendarni Dijego Armando Maradona, preko novinara ESPN, a od Fluminensea je dobio suvenir tokom posete Riju de Žaneiru, kad je igrao egzibicione mečeve sa Zikom, Bebetom, Dejanom Rambom Petkovićem… Takođe, tokom konferencije pre meča sa Gustavom Kurtenom dobio je uramljen dres Brazila s natpisom " Nole no1"!

Prilikom jednog boravka u Beogradu dočekao ga je dres reprezentacije Srbije sa brojem 16, poklon našeg nacionalnog fudbalskog saveza. Tih dana, kad se probijao ka teniskom vrhu, iznenadio je predstavnike medija u Španiji kad se na jednoj konferenciji pojavio u opremi Reala iz Madrida, a kasnije je obukao dres legende tog kluba Raula Gonzalesa.
U 2010, u Majamiju, dobio je dres Milana s potpisima Andrea Pirla i Zlatana Ibrahimovića, koji mu je nedugo zatim poklonio i svoj dres s brojem 11 iz Milana, a kasnije i onaj iz PSŽ. U kolekciji ima i dres Rome, koji mu je uručio otac Bojana Krkića u večnom gradu, uz poruku: "Za mog drugara Novaka".
Uručen mu je i dres Monaka, pošto je izveo početni udarac na utakmici tog kluba protiv Klermona u Drugoj ligi. Tokom završnog turnira u Londonu dobio je i suvenire od prvotimca Čelzija Davida Luiza i fudbalera Mančester Sitija Stevana Jovetića, pa u Lisabonu od Benfike…
Ni u Aziji nije ostao bez poklona – prilikom boravka u Šangaju dobio je dres Los Anđeles Klipersa. Naravno, ni im nije ostao dužan, kao ni drugima čije je dresove uvrstio u svoju jedinstvenu kolekciju.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here