EPA-EFE
Ukrajinski vojnici

U redovima ukrajinske vojske u Časovom Jaru i Konstantinovki počeli su nemiri među borcima Oružanih snaga Ukrajine, izjavio je Jevgenij Prigožin.

– Oni bacaju oružje, ustaju i odlaze. Dajte im priliku da žive duže, nemojte svojim rukama da ubijate hiljade i desetine hiljada Ukrajinaca – apelovao je osnivač Vagnera na predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog i komandanta Kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog, prenose RIA Novosti.

Već mesecima, borci Vagner grupe vode žestoke borbe za Bahmut, važno transportno čvorište u Donbasu.

Prigožin je prošle nedelje rekao da ruske snage kontrolišu više od 80 odsto tog grada.

5 COMMENTS

  1. To Prgozin govori vise od pola godine. Vajjda tesi majke poginule ruske dece.A da je u ukrajinskoj vojsci rasulo – vidi se po ogromnim ruskim uspesima. Evo vise od godinu dana. Takozvana velika ruska vojna sila zaglavila se u blato

  2. Po trenutnom stanju sa terena iz prilozenog kaze sasvim suprotno jer i od strane Saveznika Ukraine potvrdzuje se Citiram glasi ovako Ukrainska vojska dobila novi kontigent naoruzanja 20.03.2023 god Oruzje,orudze,minobacače,municiju,raznog Dronove Kamikaze SAD proizvodnje i Kalibra rakete kratkog dometa za pješadiju,rakete protiv avionske i ostale ljetjelice,niskog ranga, transportne protivtenkovske bacače sa laserskim nišanom,i sve vrste municije za svega gore navedeno u rezervi dovoljno i odgovorno za pet mjeseci.
    Da ne nabrajam tenkove I raketni štit po ovome borbena dejatva biče nastavljena još sjedam mjeseci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here