Počele pripreme za Smotru

0

Razgovaralo se o aktuelnoj situaciji u Zajednici, predstojećim radničkim sportskim igrama (Vidovdanski sportski susreti u Beču) i izboru Organizacionog odbora za 29. smotru kulturno-umetničkog stvaralaštva Srba u Austriji, koja će se održati u Dornbirnu 2. aprila 2011. godine.

 

Što se tiče Smotre, čiji će domaćin biti Forarlberg, iako se ona održava iduće godine, počele su pripreme.

Razgovor sa gradonačelnikom

Predsednik Zajednice Boban Đurić obavio je ranije ugovoren razgovor sa Vilfridom Berhtoldom, gradonačelnikom Feldkirha o nastavku uspešne saradnje, pogotovo kad se uzme u obzir da je svih ovih godina sedište Zajednice u ovom gradu.
Đurić i Vera Miler, potpredsednik Zajednice, razgovaraće sa direktorom Radničke komore u Forarlbergu Rajnerom Kekajsom.

 

Predsednik Organizacionog odbora ove manifestacije je Isidor Jablanov, potpredsednik Vera Miler, a članovi su predsednik Zajednice Boban Đurić, sekretar Milojević, blagajnik Milorad Prvulović, zamenik blagajnika Savo Injac, sportski i kulturni referent Milan Stanojlović i Srđan Krstić.

Zajednica je ranije ustanovila da nagradu "Majka Srbija" koju dodeljuje Ministarstvo za dijasporu treba da dobije dugogodišnji i najstariji aktivista u pokrajini Isidor Jablanov.

Srđan Krstić, referent za kulturu, obavio je konsultacije sa kulturno-umetničkim društvima i dogovoreno je kako će se dalje raditi.

Sličan posao je obavljen i sa sportistima. Na sastanku sa fudbalskim klubovima, a ima ih šest, razgovarano je o daljem toku takmičenja pošto prvenstvo treba da počne iduće nedelje.

Boćari su već počeli takmičenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here