Twitter/@Podolyak_М
Pregovori ukrajinske i ruske delegacije

Predstavnici Rusije i Ukrajine počeli su novu, četvrtu rundu pregovora, javlja Unian.

Ukrajinska strana će, kako je na Tviteru napisao član ukrajinske delegacije Mihail Podoljak, tražiti prekid vatre i momentalno povlačenje svih trupa uz bezbednosne garancije.

– Za danas je najavljeno otvaranje 10 humanitarnih koridora za evakuaciju civila, kaže zamenik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Kirilo Timošenko.

Prema njegovim rečima, danas će vlasti pokušati da uspostave vezu od Berdjanska do Marijupolja, konvojem humanitarne pomoći koji će u povratku služiti za evakuaciju.

 

“Strane aktivno izražavaju svoje određene stavove. Komunikacija se održava, ali je teška. Razlog za neslogu su previše različiti politički sistemi”, naveo je Podoljak na Tviteru.

On je uz to objavio fotografiju pregovora, koji se održavaju u formatu video konferencije.

Podoljak je prethodno rekao da će se četvrta runda pregovora između Ukrajine i Rusije fokusirati na postizanje dogovora o prekidu vatre, povlačenju trupa i bezbednosnim garancijama za Ukrajinu.

“Stav Ukrajine je ostao nepromenjen u insistiranju na prekidu vatre pre nego što bi se mogli održati razgovori o budućim odnosima”, napisao je Podoljak na društvenim mrežama i u pratećem video snimku, a prenosi agencija Rojters.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here