Počastili i gradske oce

0

U Augzburgu je u toku devetodnevna tradicionalna manifestacija Prolećni sajam AFA 2014, koja traje do 13. aprila, uz učestvovaće oko 700 izlagača na 43.000 kvadratnih metara sajamskog prostora. Svih devet dana na Prolećnom sajmu su i predstavnici Srpskog kulturnog centra "Sveti Sava" iz Augzburga koji imaju štand za prodaju naših specijaliteta i pića, a u kulturno-umetničkom delu programa nastupio je i folklor ovog našeg društva.
Miroslav Krstić, predsednik SKC "Sveti Sava", kaže da oni na ovoj sajamskoj priredbi na pravi način predstavljaju Srbiju.
– Na našem štandu posetioci mogu da probaju ćevape, gibanicu, domaću šljivovicu i lozu, ali i vina iz Srbije. Već posle otvaranja i nekoliko prvih dana videlo se da je naš štand dobro posećen, a dolazili su i predstavnici grada koje smo počastili kao pravi domaćini. Mi smo na štandu svih ovih devet dana i tu radi po troje naših članova. Sa nama je i Evica Stojaković koja je član Saveta za integraciju grada Augzburga – kaže Krstić.
On je posebno ponosan na nastup njihove folklorne grupe koja je igrala u nedelju u glavnom delu kulturno-umetničkog programa i oduševila prisutne posetioce sajma. Najverovatnije će naš folklor dobiti do kraja ove manifestacije još jednu priliku da predstavi srpsko izvorno i tradicionalno folklorno stvaralaštvo, nada se Miroslav Krstić.

 

Rajići za primer
– Posebno bih istakao Dijanu i Danijela Rajića koji dolaze iz okoline Gincburga, prelazeći 70 kilometara do Augzburga. Njihovo dvoje dece igra u našem folkloru, a oni se nesebično angažuju i na Prolećnom sajmu – navodi Krstić.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here