Pobeda za rastanak

0

Dostojan oproštaj: Ekipa KSV Tempa
 

Pomoć Makabija za Srbiju

Igrači TuS Makabi su pre utakmice doneli i predali rukovodstvu KSV Tempa humanitarnu pomoć za postradale od poplava u Srbiji.
– Preko medija smo saznali šta se trenutno dešava u vašoj zemlji, pa smo sakupili 30 džakova odela i nešto dezinfekcionog materijala, kako bi bar malo pomogli. Mi, fudbaleri treba da se pomažemo kad je to potrebno, onda je rivalstvo na drugom mestu – rekao je trener TuS Makabi, Roman Zurek.

Protiv tradicionalno neugodnog rivala Tempo je u utakmicu ušao dosta ozbiljnije i sa vidljivom željom za pobedom. Brzo su uspeli da pokažu gostima ko je bolji tim.

 

U 21. minutu Jovan Stojanović je solo prodorom po desnoj strani prošao dva odbrambena igrača Makabija, predriblovao i golmana za 1:0.

 

Malu nesigurnost doneo je, čini se, nepotreban start u našem kaznenom prostoru Dejana Stanojevića u 30. minutu, pa je Makabi uspeo da izjednači iz penala na 1:1. Međutim, Mario Brandić je strahovitim i preciznim udarcem sa 25 metara, pod prečku Makabija, nekoliko sekundi pre završetka prvog poluvremena doneo novo vođstvo – 2:1.

U nastavku utakmice Tempo je i dalje držao sve konce u rukama, a ulaskom Ilije Šešuma napad je bio još ubojiti. Ilija je u 65. minutu i postigao gol iz takozvanog mrtvog ugla za konačnih 3:1.

 

Više fotografija sa ovog meča možete da pogledate OVDE.

– Motiv je kod igrača u poslednje vreme prilično opao pa smo morali da preduzmemo odgovarajuće korake kako bi Tempo ponovo zaigrao onako kako ume. Neke igrače koji se nisu pridržavali dogovora sam morao da ostavim na klupi, a šansu sam pružio mlađim i spremnijim igračima što se pokazalo kao dobra odluka. Mladi igrači su dokazali da na njih možemo da računamo u narednoj sezoni, naravno u kombinaciji sa iskusnijim. Uz dobre pripreme, koje nam predstoje, nadamo se da ćemo iduće godine da napravimo solidan uspeh – rekao je Vladimir Matijević, trener KSV Tempo Frankfurt.
 

KRAJSOBER LIGA

KSV Tempo – TuS Makabi 3:1 (2:1)

FRANKFURT

Stadion: Nidapark
Gledalaca: 100
Strelci: Jovan Stojanović u 21, Mario Brandić u 45. i Ilija Šešum u 65. minutu.
Žuti kartoni: Malbaša, Stojanović i Brandić
Tempo: Gavrilović, M. Jevtić, Stanojević, Mihailović, Rajković, Marinković, Stojanović, Brandić (B. Marković), Dubačkić, Alvikin (I. Šešum), Malbaša (Babić).
Pozicija na tabeli:
5. Tempo 32 16 7 9 78:47 +31 55 

 

Poraz drugog tima

KSV Tempo 2 je u 30. kolu Krajs B lige Frankfurt na domaćem terenu poražen od FC Frankfurt JLQ
sa 2:3 (0:0). Dva puta su naši fudbaleri uspeli da izjednače golovima Ivice Simonovskog u 64. i Bojana Malića u 77. minutu, ali za treće izjednačenje nije bilo dovoljno sreće.
Tempo 2: Belić, Ivanišević, Mitrović, Marčetić, Vuksan (Tomić), Maksimović, Malić, Zo. Vasiljević, Ml. Motika, Banika (Klačar), Simonovski (Nedeljković).
Pozicija na tabeli:
5. 30 19 2 9 124:70 +54 59

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here