Po telu ih grizu, gase cigarete, jedu…

0

Dan
 

Već u petnaestoj na ulici: Drumska prostitucija u Crnoj Gori
 

PODGORICA – Djevojke u Crnoj Gori već sa 15 i 16 godina ulaze u svijet prostitucije, kaže direktorka NVO Crnogorski ženski lobi Aida Petrović. – Mamac za ulazak u taj surovi svijet obično su poslovi go-go igračica, šankerica ili konobarica. Svijet prostitucije prate droga i alkohol. – One svašta doživljavaju, dolaze im svakakvi ljudi sa kojima moraju da budu. Tu su čak i muškarci koji mogu da im budu djedovi ili očevi. Onda redovno ide maltretiranje – kaže Petrović. Ona naglašava da su aktivisti njene organizacije pričali sa djevojkama kojima su klijenti odgrizali djelove tijela, gasili cigarete po intimnim djelovima, polagali ih na sto, prekrivali hranom i jeli sa njih. – Ne radi se o ljudima koji su u društvu prepoznati kao manijaci ili psihopate. Najčešće su to vrlo uglađene ličnosti koje imaju porodice, a plate da se iživljavaju nad nekim – kaže Petrović. Ona smatra da dobrovoljna prostitucija ne postoji i da je zbog toga protiv svih inicijativa za njenu legalizaciju, te da je ovaj problem najprisutniji u Budvi, Baru i Tivtu, na cetinjskoj i nikšićkoj magistrali. One stopiraju pa kada neko naiđe, ponude se. Uvijek iza njih stoji neki makro, ili kako ga one zovu gazda, koji im često ugovara sastanke, nalazi mušterije i naravno uzima im dobar dio zarade.

Mušterije plaćaju da se iživljavaju: Aida Petrović

x Aida Petrović tvrdi da na Crnogorskom primorju trenutno ima stotine prostitutki koje se kriju pod izgovorom da rade drugi posao. – Najčešće su to go-go igračice. Kada prođete šetalištem i vidite takve stvari znajte da uvijek tu ima i prostitucije. Nama su djevojke ispričale da od 22 do tri sata ujutro rade kao igračice i onda im gazda nađe mušteriju, ili im neko sam priđe. Tada odlaze sa mušterijom, a u slučaju racije imaju pripremljenu priču da su one sa tim čovjekom dobrovoljno i policija tu ne može ništa da uradi – napominje Aida Petrović. Ona objašnjava da su djevojke koje su natjerane da se bave prostitucijom preplašene, jer svaki njihov pogrešan potez gazda može surovo da kazni. – Ne mora uvijek da povrijedi djevojku, već njenu porodicu. Svaka djevojka koja se bavi tim poslom smatra da je dužna gazdi za odjeću, hranu ili smještaj, i on je uvijek drži u šaci. Mlade žene koje se bave pružanjem seksualnih usluga uvijek imaju plan da za godinu dana izađu iz tog svijeta, ali se to rijetko dešava, kaže Petrović.
x Postoji i jahting prostitucija. – Problem je što one kada odlaze jahtom ne znaju gdje se nalaze. Obično su pijane i pod dejstvom droga, tako da prosto ne znaju u kom su gradu, a nekada ni sa kim su. Jedna djevojka nam je ispričala da je išla na jahte i da nikada nije bila sama, uvijek je sa njom bilo još prostitutki i naravno više muškaraca, zaključila je Aida Petrović.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here