Tanjug
Branislav Nedimović

Posle Jovana Šurbatovića, generalnog sekretara srpske kuće fudbala, ostavku je podneo i potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović.

Srbija je eliminisana već posle prve faze Evropskog prvenstva, sa samo dva osvojena boda u C grupi zauzela je poslednje mesto u konkurenciji Engleske, Danske i Slovenije.

Prethodno, ostavku je još po sletanju na beogradski aerodrom najavio Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS, a ostalo je otvoreno pitanje na koji će način biti okončana saradnja sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem, koji u ugovoru ima klauzulu da u slučaju odlaska posle EP mora da mu bude isplaćeno milion evra.

Inače, od ranije je poznato da postoji otvoreni sukob na relaciji Branislav Nedimović – Dragan Stojković, a potpredsednik saveza izričito je bio protiv novog ugovora selektoru Srbije, uz navedene klauzule i dužinu trajanja. Kako sada stvari stoje, obojica će u isto vreme završiti sa svojim mandatima u FSS

Doduše, pred početak kontinentalnog šampionata, a posle sednice Izvršnog odbora, FSS se oglasio saopštenjem i javnom podrškom “orlovima” i to na predlog Nedimovića, nepuna dva meseca pred početak kontinentalnog šampionata u Nemačkoj.

Pisalo se još ranije o odlasku Nedimovića iz Fudbalskog saveza Srbije, ali su tada u pitanju bili neki drugi razlozi, vezani za političke igre i prestrojavanja unutar SNS-a, stranke čiji je sada već bivši potpredsednik FSS član.

Kada su članovi delegacije Fudbalskog saveza Srbije stigli su u Nemačku, bila je to delegacija na najvišem nivou, ali bez jednog čoveka.

Mesta u hotelu „Maksimilijan“ bila su rezervisana za predsednika FSS Dragana Džajića, direktore: Stevana Stojanovića, Miroslava Tanjgu i Nenada Bjekovića, generalnog sekretara Jovan Šurbatovića, Milovana Bojića, predsednika Medicinske komisije FSS.

Na licu mesta bili su i četvorica selektora mlađih reprezentativnih selekcija: Ljubinko Drulović, Radovan Krivokapić, Aleksandar Luković i Jovan Damjanović. Ipak, potpredsednik FSS Branislav Nedimović, ponovo svojom voljom, nije hteo u Augzburg…

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here