Tanjug
Andrej Plenković

Hrvatski premijer Andrej Plenković razgovarao je danas u Londonu sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, a potom je na platformi Iks napisao da je tom prilikom izrazio oštro protivljenje usvajanju Rezolucije o Jasenovcu, Dahau i Mauthauzenu u crnogorskom parlamentu.

“Tokom razgovora sa Milatovićem, izrazio sam oštro protivljenje usvajanju Rezolucije o Jasenovcu u Skupštini Crne Gore. Evropski put Crne Gore podrazumeva poštovanje dobrosusedskih odnosa”, napisao je Plenković.

Hrvatska je u više navrata do sada izrazila protivljenje usvajanju Rezolucije o Jasenovcu u crnogorskom parlamentu, uz pretnju da će to zaustaviti evropske integracije Crne Gore.

Podgoričke Vijesti objavile su ranije danas da se Evropska unija neće mešati u nastali spor između Podgorice i Zagreba zbog Rezolucije o Jasenovcu.

Neimenovani izvor iz evropskih struktura je rekao Vijestima da Brisel smatra da to pitanje treba bilateralno da reše premijeri dveju zemalja.

3 COMMENTS

  1. Kako da ne a niste ste se protivili za rezoluciju o Srebrinici, tu ste bili prvi da glasate za, tako postujute 500’000 do 600’00 zrtava sram vas bilo fuj

  2. Mogu ja da priznam “genocid” u Srebrenici… mogu da budem toliko glupav i neobrazovan, kako god… ali pogledajte definition o genocidu: nijedno dijete, nijedna Zena nije ubijena… pa kako to da je to genocid bio u Srebrenici!
    Nadalje mogu li ja da “priznam” od crnog auta da je bijelo auto, …mogu li ja to? Ko ce mi vjerovati ?!
    Zatim ono shto mi precutkujemo a vrlo je bitno: 1. Muslimani pod vocstvom Nasera Orica su ochistili (pogenocidashili) sva srpska sela oko srebrenice, pobili sve srpsko koje se nalazilo tamo, izlazeci iz “zashticene demilitarizovane zone” Srebrenica te po zavrshavanju “posla” vracali se u tu istu “zashticenu zonu”! Tako su radili u vishe navrata, to se rjedje spominje
    2. Chavhkali su tako, te su zaboravili da batina ima dva kraja… chachkali mechku i izvukli deblji kraj! – jeli ovo istina!? BUMERANG profunkcionisao!
    3. Posebno se treba obratiti paznja te svaki put to ponavljati kada ona strana bumeranga pokrene tu temu: Da je Klinton od Alije trazio da namjesti i dopusti da srpska vojska izvrshi zlochin i pobije preko 5000 muslimana shto je ovaj i uchinio predlazuci Srebrenichkim vidjenijim muslimanskim predvodnicima (ima i sad na you tube) da se tako uradi, kako bi doslo do bombardovanja Srpske vojske od agrsorske organizacije NATO-a…! Ti predvodnici nisu bili saglasni sa tim planom, iako su se zestoko protivili, ipak je Alija to uradio i… shta sad, kriv je KO??
    4. Svaki put kada se organiziraju bilo kakvi veci skupovi u Potocharima treba postaviti slike nastradalog srpskog stanovnishtva na svim prilaznim putevima prema memorijalnom centru
    ! Odnosno postaviti ih da stalno stoje tamo!

    5. Nenade:
    Moze Milorad Dodik, Marko i Janko, sv. Ilija i Pantelija da “priznaju” od zelenog da je zuto , od crvenog da je crno … mogu lagati, pogrijeshiti… ali… hocesh li ti vjerovati tome?
    Ko ce vjerovat takvom nechemu?

    Mnogo je manipulacija u ratnim deshavanjima, a najvishe placa sirotinja sa obe strane sukoba, tj u svim sukobima bez obzira na naciju i vjeru. Jedna strana optuzuje drugu a obe prave zlo…!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here