Plac u Šilerovoj za stanicu zemunske policije

0

Slobodan Homen

 

"Mislim da je to pravi korak i pokazatelj onoga što je dugo najavljivano – da će konačno kriminalci, odnosno organizovani kriminal sam finansirati borbu protiv kriminala", istakao je Homen.

Prema njegovim rečima, ovo je prvo trajno oduzimanje nepokretnosti u Srbiji od početka primene Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, 1. marta ove godine.

Vrhovni sud Srbije je, početkom decembra, odbio kao neosnovane žalbe naslednika vođa "zemunskog klana" i potvrdio odluku Specijalnog suda u Beogradu kojom im je trajno oduzet plac od 20 ari u Šilerovoj ulici u Zemunu.

Na placu u Šilerovoj, koji je vredan 1,2 miliona evra, pored kuće od 500 kvadratnih metara, Spasojević i Luković su imali i dve kuće od po 200 kvadratnih metara, tržni centar od 1.000 kvadratnih metara, kafić, podzemne garaže, olimpijski bazen i fontanu.

Svi objekti su tokom akcije "Sablja" porušeni, odmah posle ubistva premijera Zorana Đinđića, za koje se terete. Zbog rušenja tih objekata, Tatjana Spasojević i Maja Luković su tužile državu Srbiju, grad Beograd i opštinu Zemun, tražeći odštetu od 8,5 miliona evra, ali je ta tužba odbijena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here