PKS

Privredna komora Srbije (PKS) na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, pokrenula je kampanju na društvenim mrežama tokom koje će predstaviti 50 startapa, koji su se našli u užem izboru za učešće na najvećem svetskom tehnološkom događaj– Web Summitu u Lisabonu.

Predsednik PKS Marko Čadež kaže je datum za početak kampanje izabran kako bi se podsetili da poštovanje prošlosti ima puni smisao samo uz jasnu viziju  budućnosti. “Očuvanje našeg jezika i kulture je od vitalnog značaja, ali bez prihvatanja drugih jezika i kultura gubi se moć da nas poveže sa svetom”, kaže Čadež.

U narednih 50 dana PKS će na svojim kanalima na društvenim mrežama predstaviti srpske startape koji spajaju upravo inovacije i nasleđe. Prvi predstavljeni startap je “LENA ai” koji transformiše digitalno učenje, a tokom narednih dana predstoji prezentacija još 23 pobednika takmičenja održanog u PKS početkom septembra.

Najbolja 24 startapa, u organizaciji i uz punu podršku PKS, nastupiće na Web Summitu koji će se održati od 11. do 14. novembra u Lisabonu. Na Srpskom ostrvu predstaviće se: FeJuice, Curious Sparrow, VeloxDB, GuideLites, SignAvatar, WellPet.ai, Beeamond, Vinaver Medical, ByTech, Dynamic Mockups, ArchFix, Sneg, WPT ENERGY DOO, Artemi, WhereToPark, Xcentric IT (Bizhive), OROOK, DigitaLLeather doo, Kinestas Machines doo, Smart Lena, CareerfIT, Benefiti, Tourism Software Solutions, The Social Formula.

Startapi koji nisu među 24 pobednika konkursa, imaće u Lisabonu podršku PKS u pogledu zakazivanja sastanaka, povezivanja sa partnerima, a predviđene su i kvalitetne edukacije za sve učesnike koje će trajati tri meseca. Stručnjaci koji će raditi sa srpskim startapima u Beogradu, Lisabonu i onlajn dolaze iz Kanade, Engleske, Portugalije i Južne Afrike.

Ove godine u Lisabonu se očekuje više od 71.000 učesnika iz 160 zemalja i preko 2.600 startapa, 340 partnera i više od hiljadu investitora. Veb samit u Lisabonu okupiće i šefove država, članove vlada, diplomate, kao i osnivače i izvršne direktore najuticajnijih svetskih tehnoloških kompanija i brzorastućih startapova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here