EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Provukla se reprezentacija Srbije protiv Slovenije kroz iglene uši (1:1), a selektor našeg tima Dragan Stojković Piksi posle duela Evropskog prvenstva istakao je da njegova ekipa nije zaslužila da izgubi.

Istakao je i da je njegova ekipa bila ofanzivnija i da je stvorila mnogo šansi.

– Pomešana su osećanja. Kada dođete do gola u poslednjem udarcu onda sigurno da vam to donese radost, mislim da smo i zaslužili. Nismo zaslužili da izgubimo. Uspeli smo da kreiramo šanse, neverovatno je da lopta nije htela u gol, ali to je fudbal. Čestitam igračima na karakteru i da su verovali, da nikada nije kraj dok nije kraj. Zaslužen je gol. Mislim da je Jović postigao je li tako? Drago mi je zbog njega – rekao je Piksi posle duela.

Potom je dodao:

– Nismo bili iznenađeni. Slovenci su bili disciplinovani. Svi se bore za svoj grb i zemlju, pokušavali su dugim loptama, odbrana je bila na visokom nivou. Koncentracija je bila na maksimalnom nivou, velika bitka. Pružili smo sve što smo mogli u ovom momentu. Oni su spremna ekipa, a mi smo stvorili jako veliki broj šansi. Ako gledamo brojeve, uputili smo više udaraca, oko 14-15, što je mnogo. Naša opredeljenost je bila da damo gol i da igramo ofanzivan fudbal.

Šta treba popraviti protiv Danske?

– Loša je bila realizacija. Igrači žele da postignu gol. Nije lako, ali mi se ne predajemo i verujemo do kraja. U trećoj utakmici ćemo pisati sudbinu. Biće mi ili oni, nema iznenađenja, znamo kako igramo. Nisu nepobedivi. Ali su izuzetno snažni i organizovani. Da izvučemo pouke i damo sve od sebe – dodao je Stojković.

Srbija će protiv Danske igrati 25. juna od 21 čas.

Tu će Orlovi rešavati svoju sudbinu na Evropskom prvenstvu.

5 COMMENTS

  1. A ako slovenci pobede engleze onda ce oni biti prvi u grupi, sto nije nerealno ako igraju ko danas?! Nama cist penal prevideli namerno, naravno jer se pirgavi guraju na silu, pa da vidimo za koji dan gde je ko?

  2. Pa do kada ce mo ljudi ponavljati istu pricu. Odosmo u Katar izgubismo od Brazila,pa kaze mister imamo jos dve utakmice sve je unasim rukama, Igramo sa Kamerunom,izvukosmo bod. Opet selektor kaze iramo sa Svajcarskom,idemo na pobedu.Odigrasmo izgubismo,vratismo se kuci i osvojismo zadnje mesto u grupi. Ovo ce sad biti potpuna repriza.

  3. Nemas ti pojma sta de desava na terenu i kako igraci igraju velika bruka i sramota bolje da niste dosli na EM los si trener moralno bi bilo da podneses ostavku i odes gospodine Stojkovicu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here