EPA/Simone Arveda
Darko Lazović

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković ne misli da je Darko Lazović potreban reprezentaciji. Fudbaler koji je ove sezone odigrao 30 utakmici u Seriji A u dresu Verone, čiji je i kapiten, nije se našao ni na širem spisku koje je selektor izabrao za Evropsko prvenstvo.

Očekivao se u najmanju ruku na ovom spisku rođeni Čačanin, ali njegovo iskustvo i dugi niz godina igranja u jakoj italijanskoj ligi, ipak, nisu ovog puta presudili da ga Stojković pozove za veliko takmičenje.

Lazović jeste u ozbiljnim igračkim godinama (33), iza njega su i dugi periodi odsustvovanja sa terena zbog povreda, ali je ove sezone jedan od najvažnijih igrača u ekipi iz grada “Romea i Julije”. Njegova forma je u usponu kako se sezona bliži kraju.

Na poslednjih šest utakmica upisao je dva gola i asistenciju i definitivno je dao mnogo ekipi da sačuva status u elitnom društvu.

Za Piksija, ipak, nedovoljno da bi bio deo nacionalnog tima za borbe na EP ovog leta.

Upravo je Lazović spasao i Srbiju i Piksija blamaže u meču sa Bugarima u prethodnim kvalifikacijama – ušao je sa klupe i postigao gol u 95. minutu meča. Majstorskim golom je bukvalno u poslednjem trenutku doneo bod “orlovima” i sprečio veće komplikacije u nastavku borbe za prolazak na EP. Biće da je taj Lazovićev uzlet u Razgradu bila i poslednja velika stvar od njega u reprezentativnom dresu.

5 COMMENTS

  1. Ovaj Piksi je izgubio sve kredite. Covek je iskusan, 33 godine su izvanredne za svakog fudbalera. Mnogi aktivni fudbaleri su po 4-5 godina stariji od Darka, i igraju za svoje reprezentacije.

  2. I jos uvek je izvanredan fudbaler.Bez obzira na godine. Modricu je uskoro 38. Gde ono bese Luka? Aaa u finalu sampionske lige.

  3. Лазовић је заслужио
    Да игра за репрезентацију Србије,
    То је ипак само моје мишљење,
    Штета,
    Али у спорту високог нивоа није лако опстати , велика је конкуренција у репрезентацији
    Морамо реални бити …
    Стојковићу није уопште лако
    Да све уради да би имао иделан тим.
    Како год ја навијам за Србију
    Свим срцем ,
    Вјерујем да ће далеко да догурају
    Боже☦️помози
    Србија у финалу 🇷🇸☦️🇷🇸
    ❤️🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here