Petrović: Radnički veoma ozbiljna ekipa

0

"Radi se o timu, koji predvodi iskusni i trofejni stručnjak Miroslav Nikolić. On je jako dobro selektirao ekipu, u kojoj dosta igrača poznaje njegov sistem rada", izjavio je Petrović na konferenciji za novinare u sedištu kluba na Malom Kalemegdanu.

 

On je istakao da je upoznat sa kvalitetom nosioca igre Kragujevčana, od kojih je posebno izdvojio izuzetno snažan centarski par koji čcine Mladen Pantić i Nenad Mišanović.

 

"Sa Vladimirom Vuksanovićem dobili su izvesnu širinu u napadu, dok bih od spoljnih igrača izdvojio talentovane Dragana Milosavljevića i Filipa Šepu", naveo je trener "crveno-belih" i dodao da su ga impresionirali stranci u sastavu Radničkog – Aleksej Kotiševski i Artur Urazmanov.

 

Prema Petrovićevim rečima, košarkaši Crvene zvezde su veoma dobro radili u proteklom periodu, a ubedljiv poraz od Olimpije svestrano je analiziran.

 

"Ostaje žal što nakon prve četiri utakmice u sezoni odnos pobeda i poraza nije 2:2. Puno nas pehova prati, kasno smo doveli pojačanja i počeli sa radom, a sada nam u rotaciji nedostaju dva polivalentna igrača, Marko Kešelj i Nemanja Bjelica", rekao je Petrović.

 

On je poručio da u narednim utakmicama očekuje da "crveno-beli" prikažu kvalitetnu timsku igru, dok su želja za pobedom i borbenost i do sada bila na izvanrednom nivou.

 

"Učinićemo sve da nakon susreta sa Radničkim i Cedevitom u Zagrebu ne budemo u minusu", naglasio je trener trofejnog kluba, uz napomenu da u ovom trenutku Zvezda sa najačim timovima može ravnopravno da se nosi 25 do 30 minuta.

 

Komentarišući potragu Crvene zvzde za centrom, Petrović je istakao da je njegovom timu poptreban "kvalitetan igrač koji odmah može da pomogne ekipi, da se uklopi vrlo brzo sa saigračima i da je njegovo angažovanje prihvatljivo za klupski budžet".

 

"Pokušali smo sa Dvejnom Džonsom, čija je fizička sprema bila na nivo rekreativaca, pa smo nešto probali sa Miletom Ilićem, ali ni on nije odgovarajuća opcija za nas", zaključio je Petrović. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here