EPA/Jorge Zapata
Aleksandar Petrović

Kamerun je pobedio Brazil u kvalifikacijama za Olimpijske igre, čime je definitivno izbacio Crnu Goru iz te trke. Selektor južnoameričke selekcije Aleksandar Aco Petrović, izvinio se komšijama zbog toga.

Da Brazil nije izgubio od Kameruna 74:77, Crna Gora bi imala šanse da se nađe u Francuskoj, ali kako se to nije desilo, Petrović je osetio potrebu da se obrati Crnogorcima.

– Dolazim iz regiona gde mi je Crna Gora veoma blizak komšija, izvinjavam se zbog ovog rezultata koji ih izbacuje iz takmičenja – rekao je Petrović.

Brazil je ostao prvoplasirani i igra u polufinalu protiv Filipina, a Kamerun čeka Letonija.

– Ovo je rolerkoster emocija. Očigledno je da nismo došli na utakmicu. U prvih šest-sedam minuta postigli smo skoro sve, 80 odsto smo pogađali i bili smo u minusu od šest ili sedam poena. To govori o svemu što smo danas pokazali. Ako imate takvu razliku, da u prvih 20 minuta primimo 56 koševa, uključujući i taj poslednji šut Kameruna… Svako ko zna košarku vidi gde je bio problem u prvih 20 minuta i gde je bio uspeh u drugom. Bili smo u minusu od 24 razlika i umalo smo se pakovali za Brazil, ali je Kristijano Felicio došao u reket, počeo je da kontroliše taj deo, fizikalije igrača Kameruna i dao nam je šansu da se vratimo u meč – rekao je Petrović

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here