pixabay.com

Određena prirodna pića doprinose povećanju energije, borbi organizma protiv upale, smanjenju nadimanja i problema sa nesanicom.

Priroda ima neverovatnu moć ako znamo da je iskoristimo u prave svrhe, a ženski organizam je posebno zahtevan kada su u pitanju određeni problemi.

Na sreću, određena kombinacija vitamina i minerala može pomoći u povećanju energije, smanjenju upale i nadimanja. Postoje napici čiji sastav pomaže organizmu da se izbori sa određenim tegobama, a jedno ima poseban značaj čak i u poboljšanju problema sa spavanjem.

Ako patite od određenih tegoba ovo možete piti svako jutro:

Topla voda sa limunom

Pijenje mlake vode sa limunom svakog jutra može doneti mnoge zdravstvene koristi, posebno za žene.

Limun je bogat vitaminom C, antioksidansima i drugim hranljivim sastojcima koji značajno poboljšavaju opšte zdravlje.

Vitamin C stimuliše proizvodnju kolagena, važnog za elastičnost kože, a antioksidansi u limunu pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, koji mogu smanjiti znake starenja i poboljšati zdravlje kože.

Čaj od virka

Virak je poznat po svojim svojstvima koja pomažu u regulaciji menstrualnog ciklusa, a pomaže i pri ublažavanju menstrualnih bolova i smanjenju obilnog krvarenja.

Pored toga, može pomoći u ublažavanju simptoma menopauze kao što su talasi vrućine, znojenje i promene raspoloženja, a hajdučka trava ima prirodna antiinflamatorna svojstva koja mogu pomoći u smanjenju upale u telu.

Čaj od listova maline

Čaj od listova maline je poznat po svojoj sposobnosti da podrži reproduktivno zdravlje kod žena. Može pomoći u regulisanju menstrualnog ciklusa, smanjenju menstrualnih grčeva i bolova.

Zlatno mleko

Zlatno mleko je tradicionalno piće od toplog mleka i kurkume. Kurkuma sadrži kurkumin, snažan antioksidans sa jakim antiinflamatornim svojstvima, koji pomaže u smanjenju upale u telu i ublažavanju simptoma stanja kao što su artritis i inflamatorna bolest creva.

Pored specifičnih zdravstvenih prednosti, konzumiranje zlatnog mleka pre spavanja može pomoći opuštanju tela i poboljšanju kvaliteta sna.

Sok od zove

Sok od zove može pomoći u poboljšanju varenja i ublažavanju gastrointestinalnih tegoba kao što su nadimanje i zatvor, što može biti posebno korisno za žene koje često pate od ovih problema zbog hormonalnih promena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here