Perverzije” u Čikagu na srpski način,”

 

To su pokazale i dve rasprodate predstave u Čikagu i dupke puna sala Vittum pozorišta. Fenomen ove predstave još je veći kada se zna da je reklamirana samo malo i neagresivno, preko Facebooka gde su davana obaveštenja kada će i gde biti igrana. I to je bilo sve.


Inače, u predstavi koja se reklamira kao urnebesna komedija igraju Dragan Mićanović, Branka Pujić-Jovanović, Olga Odanović-Petrović, ali apsolutni miljenik publike bio je Dragan Jovanović koji je pokazao da je nenadmašan u žanru komedije. Publika u Čikagu pozdravila ga je velikim aplauzom čim se pojavio na sceni, takoreći čak pre nego što su se i upalila prva svetla na bini, dok se njegova kontura samo nazirala. A od tada, pa sve do kraja komada svaka njegova replika i pojava, posebno kada se šepurio u odelima iz 70-ih godina sa pantalonama zvoncarama, perikom i košuljama u disko stilu, izazivali su urnebesan smeh i ogroman aplauz. Tako dobro raspoloženje u publici prenelo se i na glumce pa je izgledalo da su se nekoliko puta, poneti smehom iz publike, i sami zasmejali svojim dijalozima.

 


Inače, ovu hit predstavu svojevremeno je režirao Omar Abu El Rub prema motivima drame Dejvida Memeta "Seksualne perverzije u Čikagu". "Perverzije" su premijerno izvedene 9. marta 1993. godine u staroj zgradi Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu, a predstava je postala odmah apsolutni hit puneći pozorišne sale širom Srbije narednih 15 godina.


Pre Čikaga, predstava je u okviru severnoameričke turneje igrana u Otavi i Torontu (isto dva puta), a posle Čikaga glumci će je igrati u Vašingtonu, Njujorku, Edmontonu, Kalgariju i Vankuveru.

 

Nezaboravni utisci publike

– Predstava je bila fantastična! Gledao sam je prvi put u životu i s ozbirom na ono što sam čuo o njoj potpuno je opravdala sva moja očekivanja. Bila je jako duhovita, glumci su bili famozni, bilo je dosta duha i energije. Takođe sam se oduševio sa posetom – dve rasprodate predstave u Čikagu su nadmašile sva moja očekivanja. Ljudi su pohrlili da vide ovako nešto što znači da su gladni i željni ovakvih događaja i dolaska vrhunskih umetnika koji mogu da nam pruže vrhunsku predtavu. Bio sam skeptičan da li će doći dovoljno ljudi, ali sve je to nestalo kada sam čuo da je zbog velikog interesovanja zakazana još jedna predstava. Svi smo videli da u ovom pozorištu koje nije malo nije bilo praznih sedišta i to je bilo divno! Svima je veče uspelo – nama jer smo gledali ove vrhunske ljude, a njima jer će moći da otplate svoj dolazak, a usput i zarade nešto jer su vrhunsku profesionalci, rekao je za "Vesti" sugrađanin Dragan Gajić Gaja.

 

0

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here