EPA/Wu Hao

NATO treba da revidira svoje ponašanje prema ukrajinskoj krizi umesto proizvoljnih klevetničkih napada na Kinu, izjavio je predstavnik kineskog Ministarstva spoljnih poslova Lin Đijan.

– Međunarodna zajednica ima svoje pravedno mišljenje o tome kakvu ulogu u ukrajinskoj krizi igra NATO, proizvod Hladnog rata i najveća vojna organizacija u svetu. NATO treba da revidira svoje aktivnosti umesto što proizvoljno kleveta Kinu – rekao je Lin povodom izjave Jensa Stoltemberga da države-članice treba da nateraju Kinu da plati zbog vojne pomoći koju navodno pruža Rusiji.

Kineski diplomata je podsetio da nije Kina izazvala ukrajinski sukob i nije njegov deo, već da zemlja neprekidno ulaže napore u cilju mirovnih pregovora.

– Savetujemo da odgovarajuće strane prestanu da prebacuju krivicu i odgovornost, seju razdor i da prestanu da dolivaju ulje na vatru i izazivaju blokovsku konfrontaciju, već da počnu da traže političko rešenje za krizu – zaključio je on.

Krajem februara kinesko Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je dokument od 12 tačaka u kojem detaljno iznosi svoj stav o rešavanju konflikta u Ukrajini, a kao najvažnija stavka navodi se momentalni prekid borbenih dejstava i prelazak na mirovne pregovore.

U dokumentu pod nazivom „Stav Kine o političkom rešavanju ukrajinske krize“, koji je objavljen na veb stranici Ministarstva, kineski spoljnopolitički resor navodi da će Kina nastaviti da igra konstruktivnu ulogu u nastavku mirovnih pregovora.

5 COMMENTS

  1. NIŠTA RUSOFILI BLEBETANJEM NEĆETE PROMENITI!!!SRBIJA JE U EVROPI U EU MEĐU SVOJIMA!!!
    ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA I SRBIJA U EU!
    ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

    • Većina u Srbiji ne želi u EU niti u nato,takodje ne želi da bude Ruska gubernija.Takodje Srbi ne žele da rade u EU,Americi niti bilo gde drugo osim u Srbiji sa pristojnom platom na nivou EU.To je ono što ti prijatelju ne razumeš.Da li nam Rusija po tim pitanjima pravi problema?Ne.Problema su nam stotinama godina pravile Zapadne zemlje.Zato su one neprijatelj Srbije.Stvar je prosta Srbi nisu navikli na diktaturu i što nas budu više pritiskali sa Zapada bićemo bliži Istoku.Ili možda misliš da treba da ljubimo Zapadne skute iako nas stotinama godina ugnjetavaju?Zapad mora 180 stepeni da promeni politiku prema Srbima,da bi to bilo prihvatljivo za nas.

    • Maki, Maki, što si nervozan… I još se dereš (velika slova). Misliš da si tako uverljiviji? Pa se još razgoropadio i hoće da tera ljude da se sele. Nije ti to lepo Maki. Diši duboko i videćeš da će ti biti lakše. Hajde udahni 1, 2, 3, 4 pa izdani.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here