Pavlović potpisao za ekipu US F1?

0

"Za ekipu je potpisao vozač iz Beograda Miloš Pavlović, koji ima zavidno međunarodo trkačko iskustvo. On je u Srbiji postao sportski nacionalni projekt i poneo je sa sobom adekvatnu finansijsku podršku svoje vlade. Međutim, sve je bilo prekasno. Auto jednostavno više nije mogao da bude završen na način na koji je ekipa to zamislila i morali smo da odustanemo od takmičenja", rekao je Jergović za hrvatske medije.

 

On je istakao da je američki tim želeo da se bori za bodove u šampionatu F1, ali je morao da odustane nekoliko dana pre početka takmičenja.

 

"Berni Eklston je nekoliko puta rekao da ekipa Ju-EsF1 nema šanse da se pojavi na startu sezone. Kada neko takvog kalibra, izjavi tako nešto u novini poput londonskog Tajmsa, šta biste vi učinili da ste sponzor koji upravo razmišlja da u tu ekipu uložiti četiri ili pet miliona evra? U najmanju ruku biste malo štucnuli, u najveću biste se okrenuli na drugu stranu, zajedno sa svojim novcem", objasnio je Jergović.

 

On tvrdi da vlasnik ekipe Stefan GP Zoran Stefanović nije ni imao nameru da se pojavi na startu prve trke sezone za Veliku nagradu Bahreina.

 

"Stefanović je galamio na sav glas da je kupio kompletan hardver Tojote i da želi da učestvuje u ovoj sezoni. Međutim, istina je da Stefanović nije Tojoti platio niti jedan jedini evro, i da nije dobio ni jedan jedini evro od vlade u Beogradu. U njegovu kampanju niko nije poverovao čak ni čelnici FIA-e", naglasio je Jergović u kolumni za hrvatski F1 portal.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here