Partizan pustio Pantića i Živkovića

0

 

 


Partizan je na kraju dozvolio Andriji Živkoviću i Danilu Pantiću da igraju na Evropskom prvenstvu za omladince, pa će tako dvojica talenata srpskog fudbala biti u ekspediciji "orlova", koja od 19. do 31. jula u Mađarskoj brani titulu prvaka Starog kontinenta.
U pitanju je kompromis između crno-belih i Fudbalskog saveza Srbije, po kome će se tandem vezista priključiti selekciji Veljka Paunovića u sredu, dan posle prve utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona, koju predstavnik Srbije igra protiv HB Toršavna.
– Pantić i Živković biće sa nama tokom grupnog dela takmičenja na Prvenstvu Evrope. Ovom prilikom se zahvaljujem Partizanu koji je izašao u susret i pustio dva standardna prvotimca da pomognu Srbiji da odbrani titulu osvojenu prošle godine u Litvaniji – ističe zamenik direktora mlađih selekcija FSS Mitar Mrkela.
To znači da će Pantić i Živković konkurisati za mečeve sa Ukrajinom (19. jul), Nemačkom (22) i Bugarskom (25), a onda će morati da se vrate u Humsku 1 za eventualne duele trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona (31. jul i 7. avgust).

 

Genk ne da Sergeja
S druge strane, Genk nije želeo da udovolji apelu FSS kad je u pitanju Sergej Milinković Savić.
– Uradili smo sve što je u našoj moći, ali bez uspeha. Očigledno je bilo od prvog dana da Belgijanci nisu voljni da puste Sergeja. Stalno su odugovlačili, držali nas u neizvesnosti, pomirili smo se sa činjenicom da nemamo igrača koji bi nam mnogo značio na šampionatu – predočio je Mrkela i rekao da status Miloša Veljkovića iz Totenhema zavisi isključivo od zdravstvenog kartona.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here