Foto: MN Press
KK Partizan

Košarkaši Partizana pobedili su Šljonsk na svom terenu 75:73 umeču 7. kola Evrokupa i sada zauzimaju prvo mesto Grupe A pred nastavak takmičenja. 

Crno-beli su bili blizu drugog poraza u Evrokupu, ali jena samom kraju ključni koš postigao Nemanja Dangubić posle ofanzivnog skoka na pet sekundi do kraja.

Gosti su bolje počeli i napravili su prednost 9:15 sredinom prve četvrtine, ali se crno-beli ekspresno vraćaju serijom 13:0 za 22:15 posle prve četvrtine.

U nastavku Partizan je nastavio sa dobrom igrom i došao do dvocifrene prednosti, ali gosti hvataju priključak i vraćaju se na samo dva poena zaostatka, 37:35.

Partizan je potom pronašao ritam, došao do 8 poena prednosti, a onda je usledio pad u igri. Poljaci se još jednom vraćaju u meč i onese neizvesnost na 56:54.

Do kraja, Gregor Glas je zbog povrede noge napustio igru, dok je Uroš Trifunović posle jednog jako nezgodnog pada razbio arkadu. Crno-beli nisu imali rešenje za igru gostiju. Kada je Kprivica obio 5 ličnih grešaka, kao i Smailagić, Obradović na poziciju centra ubacuje Radeta Zagorca, koji je tada prvi put ušao u igru.

Od tog trenutka napad je potpuno stao. Tako gosti dolaze do vođstva od +5. Ipak, Aleksa Avramović je zakucao iz kontra napada za 70:73, na 80 sekundi pre kraja. Potom, Dangubić sa bacanja dodatno smanjuje rezultat, a na 5 sekundi pre kraja, posle ofanzivnog skoka, donosi prednost 74:73 koja je bila dovolja za pobedu.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Gregor Glas sa 18 poena, uz to je imao i pet asistencija, ali je meč završio pre vremena zbog povrede.

Dvocifreni su još bili Uroš Trifunović sa 12 poena, odnosno Zek Ledej i Aleksa Avramović sa po 10 poena.

U redovima Šljonska istakao se Kerem Kanter sa 21 poenom i osam skokova. Ispratili su ga Aleksander Dževa i Ivan Ramljak sa po 12.

Izabranici Željka Obradovića su na čelu tabele sa skorom 6-1, dok je poljski tim pretposlednji sa učinkom 1-6.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here