Pariz: Ispao Troicki, eliminisan i Federer

0

 

U prvom setu Troicki je poveo sa 2:0 ali je češki teniser osvojio četiri naredna gema, što mu je bilo dovoljno da prvi set reši u svoju korist sa 6:4.
 

Na pauzi između dva seta Troicki je zatražio pomoć lekara zbog povrede noge, koja je očigledno ostavila traga, jer je Srbin počišćen sa terena sa ubedljivih 6:0.

U meču koji je trajao 75 minuta, srpski teniser je uspeo da napravi samo jedan brejk, dok je Čehu to pošlo za rukom čak pet puta. Štepanek će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Endi Marej – Džejms Blejk.
 

Meč koji je razlagio i iznenadio prisutnu publiku u Parizu, jeste pobeda domaćeg igrača Žulijena Benetoa nad prvi igračem sveta Rodžerom Federerom sa 2:1, po setovima 3:6, 7:6, 6:4. Francuz će se u narednom kolu sastati sa Zemljakom Gaelom Monfisom.
 

Veoma zanimljivo je bilo i u duelu Rafaela Nadala u Nikolasa Almagra, jer je drugi reket sveta uspeo da spase čak pet meč lopti i posle tri sata i 15 minuta savlada svog sunarodnika rezultatom 2:1, po setovima 3:6, 7:6, 7:5.

 

Španac će u osmini finala igrati protiv sunarodnika Tomija Robreda, koji je bio bolji od Čeha Tomaša Berdiha sa 6:4, 6:4.
 

Nagradni fond turnira u Parizu iznosi 2,75 miliona dolara, a pobedniku će pored osvojenih 1000 ATP poena, pripasti i ček na 450.000 eura.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here