EPA/Alberto Pizzoli
Papa Franja

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja završio je danas trodnevnu posetu Belgiji, gde se na tri od pet glavnih događaja suočio sa oštrim kritikama istaknutih ličnosti.

Na sastanku sa belgijskim dostojanstvenicima u petak, kralj Filip i premijer Aleksandar De Kro pozvali su na konkretnije akcije kako bi se pomoglo onima koji su preživeli zlostavljanja katoličkih sveštenika, prenosi Rojters.

Na događajima organizovanim na dva katolička univerziteta, zvaničnici su osudili stav pape o ulozi žena u crkvi i društvu.

Poglavar Rimokatoličke crkve je na misi održanoj na stadionu kralja Bodvina u Briselu snažno osudio zlostavljanje od strane katoličkog sveštenstva.

– Nema mesta za zlostavljanje. Nema mesta za prikrivanje zlostavljanja. Molim vas, ne prikrivajte zlostavljanje. Molim biskupe da ne prikrivaju zlostavljanja – rekao je papa, što je naišlo na odobravanje 37.000 prisutnih.

Poseta pape Franje Belgiji, koja je počela jednodnevnom posetom Luksemburgu, bila je njegovo 46. putovanje u inostranstvo od kada je izabran za papu u martu 2013. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here