EPA/Sergei Ilnitsky

Zapad se sprema da podigne optužnicu protiv Rusije za upotrebu hemijskog oružja, rekao je ruskim novinarima Vladimir Tarabrin, stalni predstavnik Ruske Federacije pri Organizaciju za zabranu hemijskog oružja (OZHO).

– Oni aktivno rade sa tehničkim sekretarijatom OZHO kako bi ga naterali da preduzme neke korake u cilju optuživanja Rusije za upotrebu hemijskog oružja – rekao je Tarabrin.

On je istakao da se ruska strana tome na sve načine suprotstavlja i konkretnim činjenicama pokušava da dokaže da će svi ti napori doživeti neuspeh.

Ranije je načelnik snaga radijacione, hemijske i biološke odbrane Oružanih snaga Rusije rekao da se SAD i Nemačka, zajedno sa Ukrajinom i tehničkim sekretarijatom OZHO, spremaju da pokrenu specijalnu misiju za istragu o upotrebi hemijskog oružja u Ukrajini.

Diplomata je takođe dodao da nema i ne može biti hemijske pretnje Ukrajini od Rusije. Istovremeno, Moskva ne isključuje da bi mogla da pozove stručnjake OZHO da prouče dokaze o upotrebi takvog oružja od strane Kijeva, primetio je on.

U Hagu je od 9. do 12. jula održana 106. sednica Izvršnog saveta OZHO. Na kraju sednice, Tarabrin je izjavio da Ukrajina flagrantno krši konvenciju koristeći bojeve otrove protiv ruske vojske. Napomenuo je da o tome govore mnogi strani stručnjaci i kanali. Posebno ističu da Oružane snage Ukrajine aktivno koriste bespilotne letelice za isporuke toksičnih hemikalija. Osim toga, SAD, koje snabdevaju Kijev ovim supstancama, takođe deluju suprotno konvenciji, naglasio je diplomata.

7 COMMENTS

  1. I šta bi hteli time da postignu? Ko jim opšte još veruje išta? Sečam se, jednom su tako Kinu optužili nešto, a Kina jim je odgovorila, da mogu se gone sa time i kao da se ništa nije desilo!

  2. Amerikanci su režirali najveću prevaru sveta pustajući u javnost film koji pokazuje amerikance na mesecu ,u stvari taj film je snimljen u pustinji na pesku!!
    Oni su velike filmadžije I što je njima da izrežiraju 1 kemijski naped a prije te recipe već su napisane I spremne optužnice tako da im se desi da optužnice izađu prije dokaza!!Kao I korona ,prije nego je nastupila oni su već imali 4 vakcine!!

  3. А када ће Србија тужити НАТО,ЕУ,УН , за бомбардовање Србије хемијским наоружањем?

  4. Pokushavaju oni svashta… i pokushavati ce! Koliko ce uspijeti u tome to ce pokazti “machkov rep” kad to okache na njega. Razgovori i dogovori i nishta drugo -shto prije! Naravno, i drzati se postignutih dogovora, potpisa…! Shto prije -kako bi se izbjegli gubici ljudskih zivota. Ko ce sutra raditi u fabrikama, hraniti familiju, podmladjivati narashtaj kada ostane drushtvo bez najjacheg mushkog radnog stanovnishtva do 60 g.starosti. Dakle, dogovor ce svakako doci poslednji, bolje prije!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here