Padova – poslednja nada

0

Bojan Zekić čeka operaciju

Dvogodišnji Bojan Zekić iz Šekovića u Republici Srpskoj čeka u italijanskom centru za presađivanje jetre u Padovi da bude operisan i da se vrati u svet zdravih.

 

Dečak je rođen sa problemima jetre i u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Beogradu lekari su konstatovali oboljenje gde je jedino rešenje presađivanje zdrave jetre.

 

Uspostavljen je kontakt sa poznatom klinikom u Padovi i dečak je već u ovom gradu gde se priprema za presađivanje jetre.

 

Pored sreće što je zdravlje njihovog sinčića na vidiku, roditelji Goran i Gordana Zekić su se našli pred nerešivim problemom – operacija u Padovi košta oko 85.000 evra.

 

Skupi troškovi

Goran i Gordana Zekić dobili su pismo iz klinike za presađivanje jetre u Padovi u kome se detaljno navode troškovi ove operacije. Cena operacije je 79.563 evra i pre operacije treba uplatiti iznos od 39.776 evra, dok se preostali deo uplaćuje na dve rate – 23.865 evra po izlasku Bojana Zekića iz bolnice, a preostali iznos u roku od 30 dana. Treba napomenuti i da dan boravka u bolnici u Padovi košta 138 evra, što su dodatni troškovi.

Taj iznos za njih je nedostižan, iako su uspeli da obezbede prvih 20.000 evra, polovinu sredstava potrebnih da bi operacija bila obavljena, a odmah zatim sledi obaveza da roditelji uplate preostali deo novca. Tada je organizovana akcija među rodbinom, prijateljima, poznanicima i ljudima dobre volje da se pomogne ovoj porodici. U Minhenu se angažovala Vesna Stanojević kojoj su Zekići komšije u Šekovićima.

– U nedelju sam bila u našoj crkvi i uspela sam da prikupim 1.240 evra za malog Bojana Zekića. Nastaviću akciju kako bi pokušala da prikupim što više para i olakšala situaciju Zekićima – kaže Vesna Stanojević i veruje da će se na apel za pomoć odazvati ljudi dobre volje i pomoći da mali Bojan Zekić ima zdravo detinjstvo.

Vesna Stanojević je spremna da svim zainteresovanim za pomoć dvogodišnjem Bojanu Zekiću iz Šekovića pruži informaciju telefonom na brojeve 089-38103688 i 0157-72585057. Tu su i telefoni Gorana Zekića, policajca u Policijskoj stanici Zvornik koji je otac bolesnog Bojana 00387-56-653886.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here