EPA
epa09011414 A health worker gets the Pfizer-BioNTech vaccine against the coronavirus disease (COVID-19) at Rafic Hariri University Hospital in Beirut, Lebanon, 14 February 2021. Twenty-eigth thousand doses of the Pfizer-BioNTech vaccine arrived to Lebanon on 13 February. The first doses will go to the elderly and the workers in the medical field. EPA-EFE/WAEL HAMZEH

U Srbiji je u prethodnih 24 sata na korona virus testirano 11.442 građana od kojih je 3.889 novozaraženih.

Preminula su 39 pacijenata, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije trenutno se nalaze 269 obolela.

Podsetimo, dan ranije na korona virus je testirano 14.395 građana od kojih je 4.497 novozaraženih. Preminulo je 37 pacijenata, a na respiratorima je bilo njih 254.

Ustanove socijalne zaštite

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za stare zaraženo je 212 korisnika i 307 zaposlenih, saopšteno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

Korisnici u ustanovama za koje je procenjeno da mogu biti prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, a zaposleni kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Inače, nova sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa trebalo bi, prema nekim najavama da bude održana sutra, ali za to još uvek nema zvanične potvrde.

Glavno pitanje, kao i pred svaki sastanak struke jeste da li nas čeka popuštanje ili pooštravanje postojećih mera.

Lekari upozoravaju na popunjene kapacitete bolnica, te napominju da za popuštanje mera nije vreme, a sa druge strane, izjava premijerke Ane Brnabić dala je nadu mnogim ugostiteljima i privrednicima koji ne rade već duže vreme.

Ona je nedavno istakla da su se stvorili uslovi da se sagleda popuštanje mera, ali medicinski deo Kriznog štaba je dosta oprezniji kada je reč o ovoj temi.

– Nadam se da ćemo sledeće sedmice moći da popustimo mere – rekla je nedavno Brnabić.

Medicinski deo je gotovo saglasan da još uvek nije vreme za popuštanje mera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here