commons.wikimedia/Parrot of Doom
Blekpul

U prošlonedeljnoj anketi britanskog “Dejli ekspresa”, engleski grad Blekpul proglašen je najgorim gradom na britanskoj obali.

Grad iz oblasti Lankašir dobio je više od četvrtine negativnih glasova, dok je velški Ril bio drugi sa 15 procenata glasova. Skegnes je dobio osam procenata, dok su Brajton i Klakton dobili po sedam procenata.

Prema istraživanju, nekoliko faktora doprinelo je ovakvim rezultatima, navodi portal.
U Blekpulu je zabeleženo više krivičnih dela nego u bilo kom drugom gradu (shodno broju stanovnika), pa je zabeleženo 10.849 incidenata u 2023. godini.

Onlajn komentari su opisali grad kao “zbrku zgrada bez identiteta” i “estetski mrtvim”. Blekpul, poznat po velikom tornju i osvetljenju, nekada je bio magnet za oko 17 miliona turista godišnje, a mnogi se i dan danas vraćaju tamo.

Pab Ardvik služi najjeftinije piće u Britaniji. Jutjuber Vendal, koji ima 57.000 pratilaca, opisao je život u gradu na način da se u Britaniji ne može naći jeftinija pinta (čaša od 568 mililitara).

“Nema jeftinije pinte u državi. Možete dobiti pintu sajdera, Džon Smitsa ili Fostersa za 1,8 funti (2,09 evra)”, rekao je on.

Uprkos tvrdnjama čitalaca “Ekspresa”, turistička organizacija Blekpula brani svoj grad.
Agencija “Posetite Blekpul”, koja promoviše turizam u oblasti, odbacila je ove tvrdnje, rekavši za “Miror” da je Blekpul i dalje vrhunski izbor za one koji traže uživanje pored mora.

Portparol agencije rekao je da grad ima novu robnu kuću, da je proširen tramvajski sistem i da je napravljen novi multipleks bioskop kao deo ogromnog projekta obnavljanja grada, u sklopu najavljenih milijardi funti (1,16 milijardi evra) za obnovu grada.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here