pixabay.com

Kada ste dugo u vezi, normalno je da se ponekad zapitate da li ste zaista kompatibilni sa svojim partnerom i da li ste oboje spremni za zajedničku dugoročnu budućnost.

Ako niste sigurni da li je taj odnos ono što želite, možda vam mogu pomoći suptilni znakovi koji otkrivaju koliko ste usklađeni.

Kompatibilnost u vezi ne ogleda se samo u velikim gestovima, već i u malim, gotovo neprimetnim detaljima koji vam mogu reći mnogo o vašem odnosu.

Ovi suptilni signali mogu vam pomoći da procenite da li ste zaista stvoreni jedno za drugo.

Evo pet ključnih znakova koji ukazuju na duboku ljubavnu usklađenost između vas i vašeg partnera.

1. Nesvesno oponašanje

Kada se u društvu partnera osećamo ugodno, privlačnost raste, a velika je verovatnoća da će partneri nesvesno oponašati jedno drugo.

Na primer, ako jedan partner prekrsti noge, drugi partner će to verovatno odmah ponoviti. Ovo je poznato kao interakcijska usklađenost, pravilo koje kaže da što ste više povezani, više ćete usklađivati svoje ponašanje i reakcije.

2. Usporen hod

Muškarci hodaju sporije sa partnerkom nego sa ženama prema kojima nemaju romantične osećaje.

Dok su u šetnji sa prijateljima, često žure, dok sa partnerkom hodaju sporije kako bi bili bliže i spremni da je zaštite u slučaju opasnosti.

3. Međusobno liče

Istraživanja pokazuju da se partneri koji međusobno liče bolje slažu. Studija sa Univerziteta Illinois pokazala je da su ispitanicima najprivlačniji oni koji fizički liče na njih.

Naučnici tvrde da ljudi instinktivno veruju onima koji im liče i privlače ih jer veruju da će tako povećati šanse za zdravo potomstvo.

4. Promena visine glasa

Muškarci i žene koriste drugačiji ton glasa sa ljudima koji im se sviđaju u odnosu na ton koji koriste sa prijateljima, članovima porodice ili nepoznatim osobama.

Partneri često nastoje uskladiti visinu svog glasa, žene govore dubljim glasom, dok muškarci koriste viši ton. Na ovaj podsvestan način pokazujemo da smo stvoreni jedno za drugo.

5. Zamenica “mi”

Parovi koji o sebi ne govore kao o pojedincima, već koriste izraz “mi”, imaju veće šanse za uspeh u vezi.

Oni su bolji u rešavanju konflikata i zadovoljniji su svojim odnosom nego parovi koji izbegavaju ovu zamenicu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here