Ovde ću i starost provesti!

0

 

 


Bivši kapiten Crvene zvezde Nenad Lalatović postao je i zvanično novi trener!
Lalatović je na toj funkciji zamenio Slavišu Stojanovića, koji je sa crveno-belima osvojio titulu u sezoni 2013/2014, ali je potom klub sa "Marakane", zbog kršenja finansijskog fer-pleja, od strane UEFA izbačen iz evropskih takmičenja.
– Vratio sam se u moju drugu kuću. Ovde sam mladost proveo, a verujem da ću i starost. A i prava kuća mi je u blizini "Marakane". Zvezda je nešto što se voli i mnogo mi je drago što sam ponovo u njoj – rekao je Lalatović, 36-godišnjak koji je tokom karijere, posle Zvezde, nastupao još i za Šahtjor, Volfzburg, Zemun i OFK Beograd, a kao trener radio u Sremu iz Sremske Mitrovice, novosadskom Proleteru, Voždovcu i Napretku.
Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, istakao je na Lalatovićevoj promociji da je u pitanju "dokazani pobednik".
– Veliko je zadovoljstvo imati Lalatovića za trenera. Nenada ne treba posebno predstavljati zvezdašima, pola života je na "Marakani". Dokazao je da je pobednik i zaslužuje da vodi Zvezdu, a ubeđen sam da će to i dokazati. Svestan je gde dolazi – rekao je Terzić, dodavši da će gledati da, kao bivši čelnik OFK Beograda, u Zvezdu dođe što manje igrača kako bi izbegao spekulacije.
– U petak očekujem da svi dođu na prozivku, osim Pečnika, Mrđe i Ninkovića, koji su dobili raskid ugovora uz oprost dugova – rekao je Terzić i naglasio da "Zvezda mora da nađe sedam miliona evra da bi uopšte mogla da se takmiči".
Lalatović se potom osvrnuo i na tešku finansijsku situaciju u taboru crveno-belih.
– Dileme oko toga da li ću prihvatiti poziv nije bilo, iako je Zvezda u teškoj situaciji. Daću sve od sebe da pomognem, u svom domenu. Imam predstavu na koje igrače ću računati. Računamo na mlade igrače sa kojima će Zvezda izaći iz krize. Možda je bila greška ranijih urprava što su davali igračima velike ugovore, igračima treba da bude čast da igraju u Zvezdi, a prave pare će steći kada odu u inostranstvu. Zvezda je idealna za to i ti igrači treba time da se vode. Dao sam upravi spisak fudbalera koje želim. Uglavnom su to mladi, i za njih treba imati strpljenja – rekao je novi trener Crvene zvezde i dodao:
– Bitno je da igrači imaju pobednički mentalitet i da znaju gde su došli.

 

 

Dva puta u Sloveniji
Crveno-beli će deo priprema provesti u Sloveniji, od 5. do 15. jula, odakle idu za Belgiju, gde će igrati sa Genkom i Mehelenom prijateljske utakmice, pa se potom vraćaju u Sloveniju na još 10 dana priprema.

 

 

 

Čestitao i Vidić
– Čuo sam se i sa kumom, Nemanjom Vidićem, koji mi je poželeo puno sreće – otkrio je Lalatović.

 

 

 

Promocija na – terasi
Mnogi navijači Zvezde vide nekadašnjeg kapitena Nenada Lalatovića kao svetlo na kraju tunela, a s obzirom na atmosferu u kojoj je održana njegova promocija, to može da se shvati i bukvalno.
Na "Marakani", naime, već dva dana nema struje zbog ogromnog duga prema Elektroprivredi Srbije (spekuliše se sa 50 miliona dinara), pa je promocija Lalatovića kao novog trenera Zvezde održana na – terasi!

 

 

Rivali Genk i Mehelen
Crvena zvezda neće igrati u evropskim kupovima, ali će igrati protiv evropskih rivala. I to iz sasvim solidne belgijske lige, pošto je uprava kluba dogovorila dve prijateljske utakmice, od kojih bi ona prva, sa Genkom, trebalo da bude zaista jaka provera za narednu sezonu.
Utakmica sa Genkom zakazan je za 16. jul, dok bi tri dana kasnije crveno-beli trebalo da odmere snage i sa Mehelenom, koji je nedavno postavio Aleksandra Jankovića za trenera. Upravo je bivši trener Zvezde zaslužan za dogovaranje belgijske mini turneje tokom koje će crveno-belima biti pokriveni svi troškovi.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here