Ovako nešto je nedopustivo

0

Drugi put u sezoni, posle remija bez golova u Kruševcu, Crvena zvezda nije došla do celog plena, a prvi put je golman Predrag Rajković morao da vadi loptu iz mreže, i to ne jednom, nego dva puta. Aktuelni šampion Srbije je zastao kada su navijači tog kluba najmanje očekivali, u duelu sa Voždovcem, "fenjerašem" iz komšiluka (2:2), a pred odmor zbog obaveza reprezentacije Srbije i derbi sa "večitim rivalom".
– Voždovac se fenomenalno branio, a mi nismo smeli da primimo golove na ovaj način. Cele nedelje smo radili na skoku, a sada smo se "uvukli" Rajkoviću u dva metra. S druge strane, imali smo prilike koje nismo iskoristili. Morali smo više. Ovaj rezultat nas je svakako poremetio, ali ima još mnogo da se igra. Nadam se da će biti kikseva i naših rivala – rekao je trener Crvene zvezde Nenad Lalatović.
Golman Predrag Rajković je kapitulirao posle 663 minuta, savladao ga je prvotimac "zmajeva" Nenad Injac, pa je tako ostao na sedmom mestu večne liste kad je reč o nesavladivosti na utakmicama u šampionatima naše zemlje, na kojoj je prvi nekadašnji golman Partizana Mladen Božović (916 minuta).
– Možda je i dobro što sam primio gol. Pritisak je postajao sve veći, ali se nijednog trenutka nisam opterećivao rekordom. Na prvom mestu i meni i svakom mom saigraču je rezultat tima, a ne pojedinca. Nismo uspeli da pobedimo Voždovac i posle više od godinu dana smo izgubili bodove na "Marakani". Ispred nas je veliki izazov. Idemo dalje, na pobedu u Humskoj – istakao je Rajković.

 

Milinković: "Poginuli" za bod
Trener Voždovca Zoran Milinković je prezadovoljan onim što su pokazali njegovi izabranici na "Marakani".
– Znali smo da će Crvena zvezda imati dominaciju, da će stvarati prilike, ali činjenica je da smo mi dva puta vodili. "Poginuli" smo na terenu i zaslužili smo bod, a podsetiću da je ovo ekipa koja je tokom leta ostala bez gotovo 20 igrača i da tek izlazimo iz teške situacije. Delujemo sve bolje – rekao je Milinković.

Lista nesavladivosti
1. Mladen Božović (Partizan) minuta 916
2. Nenad Lukić (Obilić) 903
3. Ivica Kralj (Partizan) 840
4. Boban Bajković (Crvena zvezda) 820
5. Zvonko Milojević (Crvena zvezda) 785
6. Nikola Damjanac (Partizan) 698
7. Predrag Rajković (Crvena zvezda) 663

 

Kraj serije
Zvezda je primila prve golove posle osam zvaničnih mečeva ove sezone, sedam u Superligi i jednog u kupu.
– Radnički Niš (d) 2:0
– Jagodina (d) 3:0
– Vojvodina (g) 1:0
– Spartak (d) 1:0
– Napredak (g) 0:0
– Novi Pazar (d) 1:0
– Borac u kupu (d) 1:0
– Borac (g) 1:0
– Voždovac (d) 2:2

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here