Ovacije za ”Mlade u srcu”

0

Puna sala bioskopa ”Balkan” sa ovacijama je ispratila film ”Mladi u srcu”

 

Gost "Slobodne zone" bio je režeiser ovog filma Stiven Voker, koji je posle projekcije razgovarao sa gledaocima u prepunom bioskopu "Balkan", koji su ga dočekali ovacijama.

 

Voker je, sa koleginicom Sali Džordž, snimio dugometražni dokumentarac o horu po imenu "Mladi u srcu", sa 22 člana prosečne starosti 80 godina, dok najstarija članica ima čak 92 godine. Dodatni kuriozitet je da glavni deo njihovog repertoara čine obrade popularnih rok i pank numera.

"Smatrao sam da je važno da otvoreno progovorimo o starosti, da se ozbiljno posvetimo toj gotovo tabu temi u vremenu ”diktature” mladosti i fizičke lepote", izjavio je Voker.

Članovi ovog hora ne pokušavaju da izgledaju mlađe na veštački način, ali plene pozitivnom energijom i realnim pogledom na život i smrt. Film ih prati tokom dva meseca, na probama pred godišnji koncert u Nortemptonu, kao i u svakodnevnom životu, u njihovim kućama ili staračkim domovima i bolničkim sobama.

Tokom snimanja jedan član hora je preminuo, a nakon toga još dvoje nije dočekalo premijeru. Međutim, u filmu nema patetike.

Voker je izjavio da je se u početku pribojavao da će biti neprijatno staviti pred kamere te vrlo stare ljude, ali da se projekat ispostavio kao izuzetno pozitivno iskustvo i da je snimljeno čak 120 sati materijala.

"Ovo je kao rok opera o starim godinama. Ti ljudi su puni duha i moja generacija može da se identifikuje sa njima", dodao je on.

Film je imao uspeha i u redovnoj bioskopskoj distribuciji u Americi, gde se sada sprema njegova igrana verzija u žanru mjuzikla.
 

Trejler za film ”Mladi u srcu”

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here