“Otrovna si kao zmija, proći ćeš k’o Ćuruvija!”

0

Pripadnici "Alkatraza" sa lutkom koja predstavlja novinarku TV B92 Brankicu Stanković

Sve to je praćeno šutiranjem, udaranjem u glavu i probadanjem plastične lutke, koja je predstavljala Brankicu Stanković.

 

 

Kako javlja TV B92, jedan od vođa navijačke grupe "Alkatraz" Nikola Dedović Džoni, tokom utakmice Partizan-Šahtjor nalazio se u stadionskoj loži, dok je Miloš Radisavljević Kimi, takođe jedan od vođa "Alkatraza", bio na tribini. Na kraju je probušio plastičnu lutku uz gromoglasno skandiranje navijača.

 

B92 podseća da se podgrupom Alkatraz i krivičnim delima za koja su osumnjičeni pripadnici ove navijačke grupe u prethodne dve emisije “Insajder “upravo i bavio.

 

 

Zbog video snimka na kome se čuju pretnje smrću Brankivi Stanković, iz republičkog tužilaštva najavljuju mogućnost podizanja krivičnih prijava.

 

 

Podsetimo, ovo nisu prve pretnje koje su upućene autorki insajdera Brankici Stanković. Odmah nakon emitovanja prve emisije usledile su pretnje na Internetu, a pogrdno skandiranje upućeno RTV B92 i autorki "Insajdera" Brankici Stanković moglo se čuti na košarkaškoj utakmici između Partizana i Efesa.

 

 

Uprkos pretnjama, B92 će nastaviti da se bavi temom huligana.

 

 

Veran Matić

Glavni i odgovorni urednik B92 Veran Matić kaže da najmanje što država može da uradi u ovom trenutku jeste da zabrani održavanje sprotskih takmićenja uz prisustvo publike.

 

 

Uhapšeni "Grobari" koji su pretili Stankovićevoj

Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su dve osobe osumnjičene da su pretili smrću novinarki B92 Brankici Stanković, a identifikovana su i ostala osumnjičena lica, izjavio je večeras Tanjugu ministar policije Ivica Dačić.

Zbog sumnje da su učestvovali u grupi koja je na utakmici Partizan-Šajhtor pozivala na ubistvo novinarke B92 Brankice Stanković, uhapšeni su Goran Klještan (33) i Aleksandar Perišić (28) i njima je određen policijski pritvor od 48 sati, rekao je Dačić.

Ministar policije je kazao da su Klještan i Perišić priznali delo koje je tužilac okvalifikovao kao ugrožavanje sigurnosti i dodao da su identifikovana i ostala lica koja će, takođe, biti uhapšena.

"U ovoj državi niko nikome ne sme da preti i MUP će preduzeti sve na otkrivanju i hapšenju svih koji ugrožavaju sigurnost i živote drugih", poručio je Dačić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here