Osveta Bojovićevog klana?

0

 

 


Hladnokrvna likvidacija Radeta Rakonjca (53) u Beogradu prošle nedelje, nekadašnjeg telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana, jasna je poruka kriminalnih grupa i nije isključen pokušaj osvete, izjavio je Milorad Veljović, direktor srpske policije.
Rakonjac je ubijen dok je sedeo u bašti kafića Mariki, koja se nalazi u prizemlju zgrade u kojoj živi. Ubice su pucajući na Rakonjca ranili dvojicu njegovih prijatelja Gorana Ristanovića i Stojana Novakovića.
Policija je odmah blokirala izlaze iz Beograda, a direktor Veljović je pokrenuo razmenu podataka sa kolegama iz okolnih država, kako bi se što pre otkrile ubice i nalogodavci. Inače, srpski mediji su odmah počeli da spekulišu kako je ubistvo naručio Slobodan Šaranović (75) iz Crne Gore, kao osvetu Luki Bojoviću, koji se nalazi u španskom zatvoru, a koji je blizak prijatelj Rakonjca.
– Ovo nije obično ubistvo, nego likvidacija kojom se šalje poruka i mi smo svesni toga. U pitanju je planirano ubistvo i nama je jasno šta je cilj i motiv, pa ne želimo ništa da prepustimo slučaju – izjavio je Veljović, koji se sastao sa kolegama iz Republike Srpske i Crne Gore, kako bi razmenili bezbednosne informacije o ovom i još nekim slučajevima.

Milorad Veljović

Mesec i po dana kako su pušteni iz pritvora, Šaranović i Ratko Koljenšić (37) ponovo su privedeni u Crnoj Gori. Oni su proveli sedam meseci u pritvoru zbog sumnji da su organizovali Bojovićevu likvidaciju, navodno kao osvetu za ubistvo Šaranovićevog brata Branislava. Srbija je tada tražila njihovo izručenje, ali je ona odbijena i pušteni su na slobodu.
Kako se spekuliše u Crnoj Gori, njih dvojica su ponovo privedeni da bi bili sklonjeni na sigurno u istražni zatvor Spuž.
– Srpska policija upozorila je kolege iz Crne Gore da postoje ozbiljna saznanja da se priprema njihova likvidacija, odnosno da se aktuelni krvavi mafijaški rat iz Beograda prenese i u Crnu Goru – nezvanično kažu u tamošnjoj policiji.

 

 

Zajednički timovi
inspektora

Kako je Veljović izjavio posle sastanka sa kolegama iz Crne Gore i RS, uskoro će biti rešena neka krivična dela.
– Očekujemo još jednu akciju hapšenja, pošto smo na sastanku razmenili ne samo informacije u vezi ubistva Rakonjca, već i svih događaja koji se tiču kriminala na području tri zemlje. Pokušavamo preventivno da delujemo da ne dođe do drugih ubistava. Ubuduće ćemo za svako krivično delo koje se dogodi u Srbiji, Crnoj Gori ili RS organizovati zajedničke timove – izjavio je Veljović.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here