Osumnjičeni za Srebrenicu deportovan iz SAD

0

Marko Boškić

 

 

Po nalogu tužioca iz Posebnog odeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH, danas oko 15 sati, nakon izručenja iz SAD, službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su na aerodromu Sarajevo lišili slobode Boškića.

Boškić je osumnjičen da je zajedno sa drugim pripadnicima 10. diverzantskog odreda VRS, lično učestvovao u streljanju i ubistvima bošnjačkih muškaraca i dečaka, zarobljenih nakon pada zaštićene zone Srebrenica.

Boškić je bio nedostupan pravosudnim organima BiH, jer je emigrirao u SAD, gde je procesuiran za krivično delo imigracione prevare, pošto je utvrđeno da je američkim imigracionim vlastima zatajio podatke o svom učešću u oružanim snagama tokom rata u BiH.

Nakon što je procesuiran za krivično delo imigracione prevare, Boškić je deportovan u BiH, gde je lišen slobode na zahtev Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, koji će ispitati osumnjičenog, i nakon toga odlučiti o upućivanju predloga za određivanje pritvora, navedeno je u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here