Tanjug/AP
Lojd Ostin

Američki ministar odbrane Lojd Ostin izjavio je danas tokom posete Kijevu da će SAD uputiti novi paket vojne pomoći Ukrajini u iznosu od 400 miliona dolara (368 miliona evra).

Ostin je naveo u razgovoru sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim da paket uključuje dodatnu municiju, oklopna vozila i protivtenkovsko oružje, preneo je Rojters.

Američki ministar odbrane doputovao je u radnu posetu Ukrajini nakon serije sastanaka koje je američki predsednik Džozef Bajden imao u Berlinu sa ključnim evropskim partnerima, izjavio je danas šef kabineta ukrajinskog predsednika Sergej Leščenko.

– Ranije, iz bezbednosnih razloga, niko nije unapred najavljivao ko dolazi u Kijev sve dok gost ne napusti Ukrajinu, ali sada postoji nova praksa jer se situacija menja nabolje – rekao je Leščenko, prenosi agencija Unian.

Leščenko je ukazao da je Ostinova poseta verovatno poslednja poseta nekog člana američke vlade Ukrajini uoči američkih predsedničkih izbora.

Prema njegovim rečima, posle berlinskih sastanaka američkog predsednika Bajdena sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i britanskim premijerom Kirom Starmerom, postoji potreba da se “usklade stavovi”.

1 COMMENT

  1. ИМАТЕ МИЛИЈАРДЕ ДОЛАРА ДА ГУРАТЕ УКРАЈИНЦЕ У РАТ
    АЛИ ТЕ МИЛИЈАРДЕ
    НЕ ЖЕЛИТЕ ДА ДАЈЕТЕ СВОЈИМ УГРОЖЕНИМ ДРЖАВАМА ГДЈЕ СУ ПОПЛАВЕ ОСТАВИЛЕ ПУСТОШ
    ШТА МИСЛИТЕ
    ШТА ВАС ЧЕКА КАО ДРЖАВУ???
    НАРАВНО
    ПРОПАСТ

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here