Ostao da umre na ognjištu… I umro!

0

Muškarac rođen 1935. godine je izgubio život u poplavnom talasu, koji je zahvatio Svilajnac. "Vesti", nezvanično saznaju, da je reč o Živoradu Milojkoviću (Ilustracija)
 

– Muškarac rođen 1935. godine je izgubio život u poplavnom talasu, koji je zahvatio Svilajnac. Obdukcijim obavljenoj u Ćupriji potvrđeno je da je ovaj meštanin Svilajnca umro od posledica davljenja – kaže za "Vesti" Ivana Todorov PR Opštine Svilajnac.

Ona dodaje da je nesrećnog čoveka policija tri puta pokušavala da evakuiše iz njegove kuće, koja se nalazi u jednoj od najugroženijih ulica u poplavnom talasu.

Stradali Košiljevo i Sedlare

– U Svilajncu je bio najugroženiji centar grada, ali ozbiljno su stradala i dva sela u našoj opštini, Košiljevo i Sedlare. Što se tiče gradskog jezgra, najviše su stradali vrtić, koji je bio potpuno poplavljen, takođe i srednja Poljoprivredna škola i Dom zdravlja, a pre svega laboratorija, koja je bila apsolutno pod vodom i pitanje je kada će početi da radi – kaže za "Vesti" Ivana Todorov.

– Poplavni talas se polako povlači, a za njim ostaje mulj i nesagledive posledice. Vodu za piće još nismo dobili. Dodatni problem je što ljudi samoinicijativno pokušavaju iz svojih bunara da ispumpavaju vodu, pa dolazi do zapušavanja i izlivanja kanalizacionih voda na drugim mestima. U domaćinstvima gde su se instalacije osušile, priključuju se struja. Telefoni su takođe proradili i to će olakšati mnogim rođacima iz inostranstva da se informišu o najbližima, koji žive u Svilajncu – navodi Todorov i dodaje da im je pomoć redovno stizala sa svih starna.

– Obuće i odeće imamo dovoljno, ali voda i hrana u konzervama su ono što nam treba kao i sanitarna i dezinfekciona sredstva. Hvala svima koji su nam pomogli u nevolji, a takvih je bilo mnogo – kaže Ivana Todorov i dodaje da je šteta od poplava u svilajnačkom kraju nesagledivih razmera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here