Kosovo online
Vjosa Osmani

Predsednica Kosova Vjosa Osmani rekla je da je Kosovo zabinuto zbog mogućeg vojnog sukoba između Rusije i Ukrajine, jer smatra da bi eskalacija mogla da utiče i na Kosovo zbog odnosa Srbije i Rusije.

Ona je za britanski Radio Tajms izrazila zabrinutost da bi eventualni sukob između Rusije i Ukrajine, mogao da da utiče na Kosovo, jer je Srbija u punoj koordinaciji sa Rusijom.

– Srbija ima punu podršku i koordinaciju sa svojim saveznikom Rusijom. Zabrinuti smo zbog njihove moguće koordinacije kao posledice događaja u Ukrajini. Način na koji se stvari odvijaju u Ukrajini zaista može imati jak efekat u mnogim drugim delovima sveta – rekla je Osmani.

Ona je dodala da bi Srbija uz pomoć Rusije mogla da dovede stabilnost Kosova i nekih drugih zemalja u pitanje. Prema njenim rečima, Rusija preko Srbije pokušava da destabilizuje region Zapadnog Balkana.

Na pitanje novinara šta konkretno Rusija radi da destabilizuje Kosovo, Osmani kaže da donira oružje Srbiji i podstiče Srbiju ka “ruskom načinu razmišljanja i delovanja” navodeći kao primer dešavanja iz oktobra prošle godine kada je došlo do tenzija na severu Kosova.

– Uglavnom, koristi Srbiju kao svog satelita, kroz vojnu saradnju, vojne vežbe, vojne donacije, ekonomsku saradnju i podstiče ruski način razmišljanja i delovanja koji je destabilizovao druge zemlje u regionu koje pokušavaju da uđu u NATO. Pokušavaju da unište sve zapadne vrednosti izgrađene duž ovog regiona uz mnogo ulaganja, odricanja i rada – rekla je Osmani.

3 COMMENTS

  1. Mi smo spremni mi iz Gvozdeni Puk
    Toplicki smo iterali Osmanlije Türke
    Pa isto tako i vas bakljave i tulumbe
    Imamo da isteramo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here