Oslobođen i za “pljačku veka”

0

 

Pljačkaši odneli milione evra

Miloš Delibašić koji se dovodi u vezu sa ubistvima Miloša Vidakovića u Budvi i Nikole Bojovića u Beogradu, pušten je iz Centralnog zatvora u Beogradu. On je iz Crne Gore izručen Srbiji, ali je prema sporazumu njemu moglo samo da se sudi za pljačku zlatare Izrael dajmond centar u Beogradu 2008. godine, koju mnogi nazivaju "pljačkom veka".
Međutim, sud je odlučio da Delibašića oslobodi odgovornosti za ovu pljačku zbog nedostatka dokaza i pusti ga na slobodu.
Tužilaštvo za organizovani kriminal zatečeno je ovakvom odlukom i najavilo žalbu. Prema saznanjima beogradskih medija, svemu je prethodilo svedočenje Miloša Vojnovića, jednog od učesnika pljačke zlatare, koji je odbio da odgovara na pitanja.
– Vojnović je delovao prestravljeno. Posle petnaestak minuta natezanja, dok je izvođen iz sudnice, okrenuo se ka Delibašiću i pitao ga "da li je sada sve u redu? – saznaju beogradski mediji.
Inače, Delibašić je sestrić braće Branislava i Slobodana Šaranovića iz Berana. Zbog toga je i dovođen u vezu sa ubistvom Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, koji se nalazi u španskom zatvoru.
Navodno je Bojović ubijen kao osveta za likvidaciju Branislava Šaranovića u Beogradu, a zbog toga je Slobodan Šaranović prvo uhapšen u Crnoj Gori, pa pušten iz pritvora, da bi pre nekoliko dana ponovo bio priveden.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here