Vesti
Nemoć Belih orlova u Blektaunu

Nikako da Belim orlovima krene ove sezone u Prvoj ligi Novog Južnog Velsa. Fudbaleri iz Boniriga su u protekloj sedmici pretrpeli dva uzastopna poraza bez postignutog gola, a posebno boli onaj u subotu uveče, kada su izgubili od Spartanaca iz Belktauna sa ubedljivih 4:0. Prethodno su u vanrednom, trećem kolu, odigranom protekle srede, poraženi i od Tigrova sa severa Sidneja rezultatom 1:0.

Ako se neuspeh u Taramari može oceniti kao „nesrećan poraz“, ono što se odigralo tri dana kasnije u Fudbalskom parku u Blektaunu svkako ne ide u istu kategoriju. Orlovi su održavali balans u meču samo u prvih 20 minuta, posle čega su Spartanci zagospodarili terenom i do odlaska na odmor stekli minimalnu prednost.

U drugom poluvremenu Orlovi su bili na nizbrdici bez kočnica i u periodu od 47. do 86. minuta primili su još tri pogotka, a kako su se stvari odvijale na terenu, moglo je da ih bude i više.

Trener Brajan Braun se odlučio za sastav: Turnbul, Andreoti, Dubočanin, Petriljo, Evans, Galavej, Bitar, Atard, Jež, Toreli, Metkalf. Igrali su još: Gonzales, Versi, Nikolić i Bartels.

Posle četiri odigrana kola, srpski klub zauzima tek 13. poziciju na tabeli od 16 timova, sa svega tri osvojena boda i samo jednim postignutim golom za 360 minuta igre. U narednom kolu Orlovi ponovo gostuju, peti put od početka sezone, ovaj put ekipi Inter Lajons u Konkordu. Meč se igra u subotu, 9. marta od 17.00 časova.

Beograd se raspucao

Poraz u prvom kolu brzo je zaboravljen i već proteklog vikenda Beograd iz Vudvila doneo je kući tri boda sa vrućeg gostovanja ekipi Adelajd Olimpika. Najstariji srpski klub u Australiji pružio je izvanrednu partiju na Apeks parku i slavio sa ubedljivih 5:1.

Već posle prvih 45 minuta bilo je jasno da je Beograd bolji rival i da ide ka sigurnoj pobedi. Potvrda je stigla već u prvih četvrt časa drugog poluvremena, kada je prednost udvostručena na 4:0. Do kraja je viđen po jedan pogodak na obe strane – utešni za domaćine i tačka na „i“ koju je stavio igrač Beograda Kreg Širer.

Apsolutni junak meča bio je novi napadač srpskog kluba Sebastijan Gud, koji je u intervalu od 45 minuta postigao het-trik i time najavio da će biti više nego dostojna zamena za prošlogodišnjeg prvog špica Džoša Morija, koji je letos prešao u Kembeltaun Siti.

U narednom kolu, u petak uveče (19.00), Beograd na svom Frenk Mičel parku dočekuje Pantere s juga Adelajda, koji su pretrpeli dva teška poraza na početku sezone.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here