Vesti
Kapiten Orlova Sem galavej

Stara sportska krilatica kaže da se pobedi u zube ne gleda. Upravo tako svoje prve bodove u novoj sezoni mogu da prihvate Beli orlovi iz Boniriga, koji su posle bolnog i neočekivanog poraza na otvaranju šampionata (0:1 od Maunt Druita), uspeli da donesu ceo plen sa teškog gostovanja Lavovima iz Rajdalmira – 1:0 (0:0).

Nije bilo lako igračima srpskog kluba sa zapada Sidneja, iako su u meč ušli sa zvanjem favorita. Tokom 90 i kusur minuta bespoštedne borbe morali su dobro da se preznoje za prva tri boda, koja im je doneo novajlija Brejden Andreoti, u najmanju ruku neobičnim golom u 61. minutu.

Andreoti je zapravo centrirao s pozicije desnog krila, ali je grubom greškom golmana domaćih Harija Akviline lopta odsela u mreži i donela veliko slavlje četi iz Boniriga. Na taj način su nagrađeni za ogroman trud koji su uložili, iako im nije baš sve polazilo od ruke u Rajdalmiru.

Imali su Lavovi u poslednjih dvadesetak minuta nekoliko prilika za izjednačenje, ali su Orlovi uspeli da odbrane stečenu prednost i da upišu pobedu.

Idućeg vikenda ekipu trenera Brajana Brauna čeka i treće gostovanje na startu sezone, i to po svemu sudeći najteže do sada. Naime, večeras od 19.30 igraju u Severnoj Taramari protiv Tigrova sa severa, koji su prošle sezone bili nerešiva enigma za Orlove (0:4 i 2:2).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here