Vesti
Orlovi otklanjaju opasnost pred svojim golom

S velikim nestrpljenjem se čekalo prvo kolo proširene Prve lige Novog Južnog Velsa (FNSW Leauge One) i start Belih orlova iz Boniriga.

Naime, Beli orlovi su po okončanju lanjske sezone promenili upravu. Zatim je na kormilo prvog tima doveden šampionski trener Brajan Braun, koji je za pomoćnika dobio igračku legendu Reja Milera.

Pored nesumnjivog kvaliteta, ovaj dvojac je angažovan i zbog njihovog ranijeg učinka u klubu, jer su obojica sinonim za pobede i osvajanje titula.

U prvom kolu Bonirig je ugostio novajliju u ligi, ekipu Dalvič Hila i upisao odmah tri boda – 2:1.

Srpski tim je otvorio meč furiozno i zatresao mrežu u prvom minutu, ali je gol poništen zbog igranja rukom.

Emanuel Gonzalez je imao potom izglednu priliku, kada je sa dva metra neprecizno glavom prebacio gol gostiju.

Zatim je Rajan Atard, pojačanje iz Blektaun sitija, lepo uposlio Erona Pitersona, a ovaj iz prve raspalio preko gola.

Na početku drugog poluvremena sve je bilo rešeno u roku od pet minuta. U najlepšoj akciji na utakmici, mladi Maksim Jež je iz prve uposlio Sema Galaveja, a kapiten laserski precizno pronašao Pitersona, čiji je odbijeni šut je Atard lako smestio u mrežu za 1:0.

SVETLA BUDUĆNOST: Jež i Atard proslavalju prvi gol

Zbunjeni gosti još nisu došli sebi, a lopta se našla u posedu Orlova i Emanuel Gonzalez je projektilom sa dvadesetak metara povisio na 2:0. Usledila je bura oduševljenja, kako na terenu, tako i na tribinama.

Međutim, nakon samo par minuta kasnije, trenutak nepažnje domaćih kaznio je Tomas Tranberg koji je preciznim šutem smanjio na 2:1.

Bonirig je bio bliži trećem pogotku nego gosti eventualnom izjadnečenju. Međutim, promene rezultata nije bilo i svi u taboru Boniriga su prihvatili minimalnih 2:1 kao tri velika boda, shvatajući koliki je značaj uspešnog početka sezone.

Zasluženo slavlje u svlačionici

Beli orlovi su na premijeri igrali u sastavu: Trnbul, Vajtsajd, Bartels, Rodić, Gonzales, Jež, Sfiligoj, Galaver, Gil, Piterson, Atard. Igrali su još: Krljar, Pavićević, Vidić i Norton.

U sledećem kolu Bonirig ide u komšiluk, na megdan Ovnovima iz Mekartura.

Ramse će predvoditi naš Stevan Savičić, koji je sjajnim odbranama lani doneo svom timu titulu u velikom finalu NPL3.

Utakmica se igra u subotu, 11. februara u 19.00, na sintetičkoj travi Linvud parka (Lynwood Park) na adresi Rangers Rd, St Helens Park.

Povratak korenima

Bonirig se na premijeri predstavio u novom ruhu. Nakon, penzionisanja dugogodišnjeg kapitena Reja Milera, te odlaska odličnog Asmira Kadrića i još nekolicine igrača, Orlovi imaju “renoviran“ tim.

Ako je suditi po prvom meču, u reafirmaciji kluba značajno će pomoći fudbaleri srpskog porekla.

Apsolutni uspeh je fudbalsko sazrevanje 19-godišnjeg Maksima Ježa, koji je proteklih sezona dobijao skromnu minutažu, a sada je bio starter i jedan od najzapaženijih na terenu.

U startnih 11 bio je i povratnik Mark Rodić, dok su sa klupe ušli Nikola Krljar, Radovan Pavićević i debitant Tristan Vidić.

Tristan Vidić (15) debitovao za prvi tim

Posebno treba istaći debi 16-godišnjeg Maksima Nortona, momčića čija je majka Srpkinja, a otac Australijanac.

Na klupi je bio i Aleksandar Zečević, koji će nesumnjivo u narednim mečevima dobiti šansu da pokaže umeće.

Aplauzi za juniore i folkloraše

Pored utakmice, nedeljno popodne u Bonirigu obeležila su i druga dešavanja na terenu. Pre početka meča na teren su u klupskim majicama izašli članovi juniorskih timova Orlova – od mališana iz sastava ispod devet godina, pa sve do omladinskog sastava u kojem igraju 18-godišnjaci.

Dečaci juniorskog pogona izlaze na teren pre utakmice

Svi su nagrađeni burnim aplauzom mnogobrojne publike. Na poluvremenu se predstavila i folklorna grupa Ravna Gora, koja je odigrala kolo na centru terena.

OPANCI “LETELI“ PO TRAVI: Folklorni ansambl Ravna Gora

Takva scena se ne pamti dugi niz godina u Bonirigu i podsetila je na doba iz 1968. kada je klub osnovan.

Klupski noviteti

Među mnogobrojnim novitetima u Bonirigu, treba istaći da je klupska kantina u novom ruhu, a za njeno vođenje kao i pripremu roštilja zadužen je “Burek on Wheels“.

Takođe, sve veća pažnja se posvećuje klupskim stranicama na društvenim mrežama. Za ovaj deo promocije Orlova zadužena je mlada Aleksandra Alavanja i njen tim saradnika, koji su aktivni na Instagramu i Fejsbuku gde često objavljuju vesti iz kluba, fotografije i zanimljivosti.

Ovo je svakako neophodno da bi Orlovi ostali što bliži mlađim generacijama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here