Vesti
FUDBALSKA POSLASTICA: Duel sa prošlogodišnje utakmice dva bratska kluba

Dva ugledna kluba srpske zajednice u Novom Južnom Velsu, Beli orlovi iz Albion parka i njihovi imennjaci iz Boniriga, nastavljaju da učvršćuju saradnju i bratske odnose. Ove subote, na terenu kluba iz Vulongonga biće odigran prijateljski dvomeč prvih i drugih timova: rezerve će igrati od 14.00, a najjači sastavi dva sata kasnije.

Orlovi iz Albion parka i Boniriga sastali su se na istom mestu i krajem januara prošle godine, kada su odigrali utakmicu za prvi Memorijalni kup Stojko Maglov, koja je na Teri rizervu okupila veliki broj naših ljudi iz Sidneja i Vulongonga. Lepo druženje uz fudbalske teme sigurno neće izostati i ove subote, kada se sastanu timovi sa šampionskim ambicijama u svojim ligama.

I jedni i drugi Orlovi su se pojačali tokom prvenstvene pauze i već su počeli pripreme za novu sezonu. Ekipa iz Albion parka će pokušati da ponovi podvig iz prošle godine i ponovo osvoji zvanje premijera u šampionatu oblasti Ilavara, dok se u Bonirigu takođe kuju ozbiljni planovi da se ne samo izbori povratak u Premijer ligu Novog Južnog Velsa, već da se osvoji i šampionski pehar u Prvoj ligi.

Kako bi ostvario ambicije, najpoznatiji i najtrofejniji srpski klub u Australiji se ovog leta značajno pojačao. Stigli su napadači Džordan Metkalf iz Blektaun Spartansa i Kristijan Toreli i Danijel Bitar iz Ramsa, defanzivci Stefan Dubočanin i Nik Petriljo iz Kenterberija i Brejdan Andreoti iz Markonija, kao i vezista Din Evans iz Severnih tigrova. I većina ključnih igrača iz prošle sezone su obnovili ugovore.

Beli orlovi iz Boniriga počinju sezonu u rekonstruisanoj Prvoj ligi NSW, koja se prvi put igra sa 16 timova, već u nedelju 18. februara, utakmicom u gostima protiv Maunt Druit Rendžersa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here