Z. Mirković
OPTIMIZAM: Navijači pred početak utakmice sa Danskom

Srbi i Austrijanci su u Švehatu, pregrađu Beča u utorak zajedno navijali u navijačkoj zoni koju je uspostavila lokalna vlast na gradskom stadionu. U poslednjem kolu grupne faze istog dana igrale su reprezentacija Austrije, koja je nastupala u prvom terminu i selekcija Srbije. Dok su Austrijanci na kraju svoje utakmice slavili, Srbi su razočarani ishodom poslednje utakmice naše selekcije na turniru.

Zajedno su Srbi i Austrijanci navijali tokom oba susreta, ali nažalost, nisu mogli i zajedno da proslave dve pobede.

– Razočaran sam igrom naših fudbalera na Evropskom prvenstvu. Možda i previše očekujemo, ali gledajući austrijsku selekciju, nisam video njihovu borbenost i želju za pobedom kod naših reprezentativaca. Samo protiv Engleske prikazali su nešto bolju igru, ali u poslednja dva susreta razočarali su nas – rekao je Marko Srećković.

Od početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj u Švehatu se, za svaku utakmicu reprezentacije Austrije, organizuje navijačka zona, a u njoj štand ima Srpski kulturni centar “Stevan Mokranjac” iz Beča. Austrijski navijači su tokom uzbudljivih partija svoje reprezentacije uživali u srpskim specijalitetima sa roštilja. Dok su srpski navijači bili razočarani zbog nedovoljno dobre igre svoje reprezentacije, SKC “Stevan Mokranjac” je osvetlao srpski obraz.

– Mi smo veoma zadovoljni saradnjom sa “Mokranjcem”. Imamo saradnju već pet godina i taj klub nas nikada nije razočarao, uvek je odlično pripremljen učestvovao na našim manifestacijama. Zbog toga se uvek, kada nešto organizujemo, setimo “Mokranjca”, a ujedno volimo i njihove specijalitete – rekla je Karin Bajer, gradonačelnica Švehata.

Saša Božinović, potpredsednik “Mokranjca” ističe odličnu saradnju sa gradskim vlastima Švehata.

“Ovakve manifestacija su dobra prilika da prikažemo deo naše kulture i preko kulinarskih specijaliteta, A i samim i našim prisustvom Austrijanci upoznaju Srbiju i Srbe”, rekao je on.

Božinović je, takođe, izrazio žaljenje što se reprezentacija Srbije nije plasirala u dalji krug takmičenja. I sam je verovao u bolji rezultat, u Minhenu je gledao utakmicu protiv Slovenije.

Obe utakmice zajedno gledali Srbi i Austrijanci
Članovi “Mokranjca” sa svom štandu

Zarada za nove projekte

Božinović kaže da klub, preko svog štanda zarađuje za nove projekte, kao što su nove koreografije i nošnje.

– Dobro je za nas što se austrijska selekcija plasirala dalje, jer ostaje naš štand. Inače, na njemu članovi uprave društva, ali i igrači izvođačkog ansambla – kaže potpredsednik “Mokranjca.

“MOKRANJAC” OSVETLAO SRPSKI OBRAZ: Gradonačelnica Karin Bajer i Saša Božinović

1 COMMENT

  1. Pali jer Država plača po 100 Miliona Evra Godišnje Klubovima ima se može se zašta bi se borili sefovi puni novca biče za svakoga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here