EPA-EFE/Szilard Koszticsak
Viktor Orban

Mađarska svoje šestomesečno predsedavanje Evropskom unijom vidi kao mirovnu misiju, rekao je danas mađarski premijer Viktor Orban u Moskvi nakon razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

On je obećao je da će nastaviti da radi sa Rusijom i Ukrajinom na postizanju mira, rekavši u Moskvi posle posete Kijevu da su stavovi strana o dogovoru međusobno udaljeni.

– Bio sam u Kijevu, sada sam u Moskvi, shvatio sam da su pozicije (Ukrajine i Rusije po pitanju rešenja) veoma udaljene jedna od druge da bismo se približili. Međutim, najvažnije je da smo napravili korak – uspostavili smo kontakt, nastaviću da radim u tom pravcu – rekao je Orban.

Mađarski premijer je rekao da je sa Putinom razgovarao o postizanju mira u Ukrajini i najkraćem putu do toga, prenosi RIA Novosti.

– Mir neće doći sam od sebe, za to treba da se trudite. Razgovarao sam o načinima postizanja mira danas sa Putinom, želeo sam da saznam koji je najkraći put do okončanja rata – rekao je Orban na konferenciji za medije.

Orban rekao je da je razgovarao sa Putinom u vreme kada je Evropi potreban mir.

– Ono što je ovaj sastanak činilo posebnim je to što se održava tokom rata, u vreme kada je Evropi zaista potreban mir – rekao je on posle pregovora.

1 COMMENT

  1. Kazes “Evropi je zaista potreban mir” Nije tacno Evropi i americi je potreban rat,samo sto dalje od njihovog praga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here