Vesti
Vesti naslovna

Gotovo pune dve godine pandemijske pošasti i globalne nesigurnosti, donele su sa sobom i niz promena u savremeni način života, ali su i uticale na tektonske poremećaje na mnogim tržištima.

Ni sektor izdavaštva nije ostao pošteđen. Naprotiv, štampani mediji su izvukli deblji kraj u ovom prelasku na neko novo doba, u kojem su digitalizacija skoro svih domena života, kao i dramatična poskupljenja svega – od namirnica, preko energenata, do naftnih prerađevina i nekretnina – postali neminovnost s kojom moramo da živimo.

Među mnogobrojnim udarcima koje su novine pretrpele u poslednje dve godine ubrojaćemo one ključne, kao što su poremećaji u svim vidovima transporta u Australiji, zbog kojih većina štampanih izdanja etničkih novina tokom lokdauna neretko nije dolazila do pojedinih gradova, pre svega do Brizbejna, Perta i Adelajda.

Skok cene goriva je uticao na poskupljenje distribucije, a nedavno je iz štamparija širom Australije stigla informacija da je novinski roto-papir poskupeo na globalnom nivou, između 40 i 50 odsto.

Ovakvo drastično poskupljenje dovelo je do poremećaja neslućenih razmera, pa su mnoge etni

ke i lokalne novine u poslednjih nekoliko sedmica odlučile da sa dnevnih izdanja pređu na izlaženje dva puta ili čak jednom nedeljno. Takođe, mnoge novine su ugašene za vreme kovida.

Uprkos svim aktuelnim okolnostima, u “Vestima” smo odlučili da istrajemo u nameri da održimo dosadašnji nivo i da pokušamo da opstanemo kao dnevne novine.

Međutim, takva naša odluka mora da ima i nepopularnu posledicu u vidu promene cene, pa će “Vesti” od 1. januara poskupeti za 50 centi – i koštaće tri i po dolara u svim australijskim državama, osim u Zapadnoj Australiji, ACT, Severnoj teritoriji i regionalnim delovima Novog Južnog Velsa, gde će cena biti četiri dolara.

Imajući u vidu da će se neminovnost s kojom smo se suočili odraziti i na Vas, naše verne čitaoce, odlučili smo da Vam za novu cenu ponudimo više nego do sada.

“Vesti” će od 1. januara 2022. svaki dan izlaziti u punom koloru i sa još boljim i zanimljivijim sadržajem!

Uvereni da ćete se složiti da su ove promene bolje nego da pređemo na nedeljno izdanje ili da dođemo u poziciju da uskoro budemo primorani da u potpunosti zaustavimo australijsko izdanje, nadamo se da ćete nastaviti da se informišete i uživate čitajući Vaš i naš list.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here