Opet se ubio vojnik

0

RAZORENA PORODICA: Kuća Miodraga Petrovića

Profesionalni vojnik Vladimir Čapelja (30) iz Drugog pontonirskog bataljona Rečne flotile ubio se u kući u Begeču iz privatnog oružja. Ta tragedija dogodila se samo desetak sati nakon što je na strelištu Žiča kod Kraljeva desetar Miodrag Petrović (43) pucao sebi u grudi iz automatske puške, što predstavlja samo nastavak zastrašujuće serije pogibija i samoubistava u vojsci.

Razneti i obešeni
x Jun 2012 – Milina Miletić i Filip Milojević, kadeti Vojne akademije, poginuli su u eksploziji granate na poligonu Pasuljanske livade, dok je petoro kadeta ranjeno.
x Avgust 2012 – Vodnici Slaviša Marković i Nebojša Milić poginuli su u blizni vojnih objekata na Pančićevom vrhu na Kopaoniku od detonacije zaostale NATO bombe.
– Avgust 2013 – Desetar Dejan Božinović (32) obesio se u kasarni u Zaječaru, navodno jer je protiv njega pokrenuta istraga zbog nestalih pušaka

Nesrećni Čapelja bio je oženjen i imao dvoje dece. Službovao je u Vojsci Srbije od 2009. godine. Vojska nije saopštila uzroke obe tragedije.
Da podsetimo, desetar Miodrag Petrović (43) ubio se u ujutro na strelištu. Reč je o iskusnom vojniku koji je u vojsci bio zaposlen od 1992.
– Petrovića su mrtvog zatekli vojnici na mestu na kojem je bio na dužnosti. Pored tela je bila puška. Prema rečima poznanika i komšija, Miodrag je bio izuzetan čovek, a kao motiv samoubistva navode nesuglasice sa suprugom.
– Miodrag je bio retko dobar čovek. Imao je za sobom tri braka i troje maloletne dece, od kojih dvoje sa poslednjom ženom. Upravo ga je poslednja supruga ostavila i otišla sa njihovim kolegom jer je i ona bila zaposlena u vojsci.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here