Oklahoma smanjila prednost šampiona

0

Tandersi su do pobede došli zahvaljujući sjajnoj igroj u igri u drugom poluvremenu kada su uspeli da naprave veliki preokret, jer su Lejkersi imali prednost od pet do osam poena čitavim tokom prvog dela meča.

 

Najzaslužniji za pobedu Oklahome, kao po običaju, bio je sjajni košgeter Kevin Durant sa 29 poena, uz čak 19 skokova. Rasel Vestbruk odigrao je takođe još jedan sjajan meč, ubacivši 27 koševa, dok je Nenad Krstić postigao tri poena, uz četiri skoka i jednu blokadu. Na drugoj strani, Kobe Brajant je postigao 24 koša, a Pau Gasol i Derik Fišer po 17, s tim da je španac imao i 15 skokova.

 

Finiks je vratio brejk protiv Portlanda trijumfom na gostovanju u "Rouz gardenu" 108:89. Džejson Ričardson bio je apsolutni junak trijumfa Sansa sa 42 poena, i fantastičnim šutem iz igre 13/19. Amare Stodemajer je dodao 20 koševa. U odsustvu Brendona Roja Portland nije imao raspoloženog šutera, pa je Lamarkus Eldridž bio najefikasniji sa 17 poena.

 

Na Istoku, Čikago je uspeo da smanji prednost Klivlenda na 2:1, pobedom na domaćem terenu 108:106. Bulsi su još u prvoj četvrtini napravili 11 poena prednosti i držali je do samog kraja susreta. Međutim, Kavalirsi su uspeli da se približe na samo dva poena, ali do kraja meča nisu uspeli da dođu do preokreta.

 

Odličan je bio tandem Bulsa Rouz – Hinrih. Rouz je ubacio 31 koš, a Kirk Hinrih 27. Luol Deng dodao je 20 pogodaka. Na drugoj strani, maestralnom Lebronu Džejmsu nedostajale su dve asistencije za tripl-dabl, pošto je postigao 39 poena, uz 10 skokova i osam dodavanja. Mo Vilijams ubacio je 21, a Entoan Džejmison 19 poena, uz 11 skokova.

 

Istočna konferencija:
Čikago – Klivlend 108:106 (1:2 u pobedama)

Zapadna konferencija:
Oklahoma – LA Lejkers 101:96 (1:2 u pobedama)
Portland – Finiks 89:108 (1:2 u pobedama)
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here